Els amants del setè art estan d’enhorabona. Després de tres mesos sense poder veure una pel·lícula a la gran pantalla, ja poden anar al cinema. De moment, aquest divendres, 19 de juny, només han reobert el Renoir Floridablanca i la Sala Phenomena. La resta de sales de la ciutat ho faran a partir del dia 26 de juny.

La tornada al cinema serà amb totes les garanties per evitar el contagi del coronavirus. Per això, les sales han pres mesures necessàries. Per exemple, es reduirà l’aforament de les sales per facilitar que es mantinguin les distàncies de seguretat. En el cas del Renoir i el Phenomena, es farà amb butaques preassignades i només les persones que conviuen en el mateix habitatge podran seure juntes. L’ús de la mascareta també serà obligatori.

A més, les portes obriran amb més temps d’antelació per permetre una entrada esglaonada i es reduirà el nombre de projeccions per facilitar la neteja de les instal·lacions entre sessions. Al Renoir Floridablanca, la neteja es fa amb una màquina de llum ultraviolada.

Sense estrenes, de moment

Per a la reobertura, el Renoir Floridablanca ha programat èxits recents com ‘Paràsits’ o ‘Jojo Rabbit’. En canvi, la Sala Phenomena ha apostat per celebrar aquesta tornada amb ‘Mad Max: Fúria a la carretera’ i ‘La La Land’. El problema que tenen ara les sales de cinema és, d’una banda, que algunes distribuïdores no volen estrenar films fins que la situació no es normalitzi i, de l’altra, que aquests tres mesos també han quedat aturats els rodatges i la postproducció de pel·lícules noves.

La majoria de les sales de cinema de la ciutat obriran la setmana que ve. És el cas de la Filmoteca, que tornarà a l’activitat amb públic el 26 de juny amb el BCN Film Fest, o els Verdi i els Yelmo.