El Pride! BCN 2020 ha celebrat la recepció oficial al Parc del Fòrum aquest divendres al vespre. Durant l’acte, el col·lectiu La Cicatriz ha fet un concert teatralitzat sobre la història de dues lesbianes que reflexionen sobre tots els entrebancs que tenen en el dia a dia de la seva relació. A més, s’han fet uns parlaments en què s’ha remarcat la necessitat de celebrar el Pride! BCN encara que sigui en una situació d’adversitat com l’actual.

Des de la Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya, han parlat de la importància d’aquesta data i han explicat que les xarxes socials seran essencials en la celebració d’enguany, marcada pel coronavirus: “Serà una forma molt interessant d’explicar que tenim molt a celebrar i molt a reclamar”, ha dit Jordi Petit, president d’honor de la coordinadora. En aquest sentit, ha explicat que encara hi ha 67 països on l’homosexualitat és il·legal, “i en uns quants d’aquests castigat amb pena de mort o cadena perpètua”. En el cas d’Espanya, ha explicat que estan treballant perquè hi hagi una llei contra l’LGTBI-fòbia.

“Barcelona és una ciutat LGTBI”

També hi han estat presents autoritats com l’alcaldessa, Ada Colau; el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir el Homrani. L’alcaldessa ha explicat que Barcelona “és una ciutat LGTBI” i que totes les lluites i vides són importants.

Actes virtuals

A l’abril els organitzadors del Pride van decidir suspendre els actes presencials arran de la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Veient l’evolució de la pandèmia, però, han reenfocat la celebració i l’han feta telemàticament. Les trobades multitudinàries d’altres anys s’han substituït per taules rodones i activitats en línia i televisades a betevé. Des de dilluns, 22, i fins a dissabte, 27 de juny, es faran diverses activitats.

L’organització ha plantejat cinc temàtiques per debatre durant la setmana de l’Orgull. Els àmbits de debat han estat: Esport i cultura, famílies, salut, vulnerabilitats, i LGTBI-fòbia durant el confinament. Aquesta última té lloc aquest divendres amb la participació de Gaylespol, LB Talks i Observatori contra l’Homofòbia, i la moderació de Jordi Chicletol.