El Recinte Modernista de Sant Pau ha reobert aquest divendres després del tancament forçat pel confinament decretat arran de la crisi del coronavirus. Una seixantena de visitants hi han passat durant el primer matí en funcionament de cara al públic. Han valorat positivament l’experiència per l’excepcionalitat de l’espai i la tranquil·litat amb què han pogut passejar. De fet, tot i que al recinte hi caben 2.500 persones, ara permeten l’accés a un màxim de 450 visitants.

La reobertura s’ha fet amb un seguit de mesures de seguretat, com ara l’obligatorietat de dur mascareta –tant a dins com a fora dels pavellons– i amb un recorregut unidireccional per evitar el contacte amb altres visitants. També s’ha posat gel hidroalcohòlic als accessos de cada pavelló i s’hi han inhabilitat les pantalles interactives.

Visitants locals, però també estrangers

Bona part dels visitants d’aquest primer dia d’activitat han estat veïns amb ganes de redescobrir la ciutat. Uns quants barcelonins han aprofitat la reobertura per passejar pel conjunt monumental de Sant Pau per primera vegada, i d’altres per tornar-lo a trepitjar. Per uns quants, ha estat com “tornar a agafar aire” després del confinament. També hi ha hagut públic estranger, que viu a Barcelona o que era a la ciutat quan es va declarar l’estat d’alarma, i han aprofitat l’avinentesa per conèixer l’obra de arquitecte Lluís Domènech i Montaner.

Entrades per a la recerca de la covid-19

Els primers diumenges de mes l’entrada deixa de ser gratuïta, i els diners que es pagaran a partir d’ara es destinaran a la recerca mèdica del coronavirus. D’altra banda, els sanitaris o persones en atur o ERTO tenen l’entrada gratuïta fins a finals de juliol. A la resta de públic se’ls fa un 30% de descompte a l’accés, fins a finals de setembre.