teletreball obligatori

Els empleats de l’administració catalana podran teletreballar tres dies a la setmana durant la coneguda com a fase de represa. Així ho ha expressat el govern de la Generalitat als sindicats que formen la Mesa General de l’Empleat Públic. En el cas dels treballadors amb fills de menys de 14 anys o persones a càrrec  i els col·lectius vulnerables, podran treballar a distància els cinc dies de la setmana.

Teletreball parcial

La proposta tirarà endavant sense el suport dels sindicats. El govern també implantarà la possibilitat de combinar el treball presencial amb el teletreball. En aquest cas, els funcionaris haurien de fer un mínim de cinc hores fora de casa i la resta de la jornada la podrien fer a distància des de casa. Sigui quina sigui la modalitat de teletreball, s’haurà de respectar el dret a la desconnexió digital dels treballadors.

Mesures de seguretat a la feina

Durant la represa, gran part de la plantilla s’incorporarà al lloc de treball. Per evitar possibles contagis de la covid-19, el govern estableix que s’ha de mantenir una distància interpersonal d’1,5 metres entre els treballadors, fins i tot en les reunions i les activitats formatives. En el cas dels serveis d’atenció al públic, caldrà demanar cita prèvia i respectar les limitacions de capacitat.