L’Hospital Vall d’Hebron és el centre hospitalari que va atendre més pacients a Catalunya durant la primera onada de la crisi del coronavirus. Durant la pandèmia el centre es va haver de readaptar, d’una banda per aconseguir multiplicar els llits disponibles a l’UCI i de l’altra per adequar els espais per garantir la correcta assistència dels pacients amb espais covid-19 i no covid-19, una situació que els ha provocat una nova realitat assistencial, que requereix fortes inversions econòmiques. Per aquest motiu, van sorgint propostes per aconseguir aportacions i donatius. És el cas del torneig benèfic de videojocs FTW Vall d’Hebron, que se celebra els dies 27 i 28 de juny per recaptar fons.

Amb l’etiqueta #GameOverCovid com a lema, diversos equips formats pels millors jugadors professionals de l’estat participaran en una competició del videojoc Valorant. L’esdeveniment es retransmetrà en directe per Twitch, la plataforma de retransmissió de videojocs gratuïta d’Amazon, i tindrà una durada de 12 hores. Durant la competició, tothom qui ho vulgui podrà fer un donatiu a l’Hospital Vall d’Hebron, a través d’un enllaç habilitat. Els organitzadors preveuen que la competició, que se celebra dissabte, 27 de juny, de 16 a 22 h i diumenge, 28 de juny, de 10 a 16 h, tindrà una audiència potencial de centenars de milers de persones d’arreu del món. De fet, diverses personalitats del món de l’esport, com Bojan Krkic, Aitana Bonmatí o Núria Picas, i reconeguts jugadors de videojocs, “influencers” o youtubers han participat en la seva promoció.

Hospital Vall d'Hebron

Consells sanitaris per prevenir la covid-19 durant les pauses del torneig

Durant les pauses de la competició, professionals del Vall d’Hebron, entre els quals hi ha Benito Almirante, cap del Servei de Malalties Infeccioses del Vall d’Hebron, donaran consells de salut relacionats amb la covid-19. El centre hospitalari ha vist en aquest torneig una oportunitat per conscienciar la població més jove. “És important que ens puguem dirigir directament a la gent més jove. Els volem transmetre la importància de la solidaritat entre generacions. Ells segurament no patiran la malaltia o la patiran de manera més lleu però han de ser conscients que poden contagiar familiars o persones més grans que sí que podrien patir una malaltia molt important”, ha explicat el Dr. Almirante.

Els missatges, que donaran els professionals sanitaris, giraran sobretot al voltant de les mesures de seguretat en situacions quotidianes i dels beneficis de la tecnologia aplicada a la medicina.