tall via Laietana

L’Ajuntament avaluarà els canvis que ha fet en la mobilitat de Barcelona arran de la crisi del coronavirus, per decidir quins es quedaran de forma definitiva i quins no. La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha explicat en el plenari de juny que “les mesures s’avaluaran i les que funcionin, continuaran; i les que no funcionin, no”. Ho ha dit com a resposta a una proposició de Cs (que ha sigut rebutjada amb el “no” de BComú, el PSC i ERC; i el “sí” de JxC, Cs, PP i Valls), perquè es revisin les mesures del pla de mobilitat postcovid.

Luz Guilarte (Cs) ha acusat el govern municipal d’haver imposat “una nova mobilitat ideològica, que és una nova inseguretat”, i ha avisat que dificulta la mobilitat dels transportistes. “La nova mobilitat no resol els problemes, els agreuja”, ha dit. Davant d’això, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Ecologia i Mobilitat, Janet Sanz, ha respost que “l’única guerra que tenim a les ciutats del món és la contaminació” i ha lamentat que Cs “no entén que hi ha un problema de salut pública”.

Durant el debat en el plenari, la regidora Rosa Alarcón també ha anunciat que, aquesta setmana vinent, el govern municipal es reunirà amb representants dels comerciants en el si del pacte per la mobilitat.