Filmoteca de Catalunya

La Filmoteca de Catalunya ja es prepara per reobrir les portes un cop acabada la part més crítica de la quarantena. L’equipament de la plaça de Salvador Seguí fa un desconfinament esglaonat, que s’ha iniciat el 9 de juny amb la recuperació dels serveis de biblioteca i la sala d’exposicions. Les projeccions de cinema hauran d’esperar al divendres 26 de juny.

Quan obriran la biblioteca, el museu i les sales?

  • La biblioteca: el 9 de juny, es van iniciar els préstecs en horari de matí, de 10 a 14 h, i amb cita prèvia. A partir del dimarts 23 de juny, es podrà visitar la biblioteca sense reserva prèvia, però amb aforament reduït.
  • La sala d’exposicions: es va obrir el 9 de juny, en horari de dimarts a divendres, de 10 a 14 h, i de dimarts a diumenge, de 16 a 21 h.
  • Les sales de cinema: les dues sales de cinema, la Laya i la Chomón, recuperaran les projeccions el divendres 26 de juny, amb tres sessions diàries i l’aforament reduït. La programació inclourà els cicles ‘Carta blanca a Jaume Plensa’, ‘Els millors films del 2019’i ‘Aula de cinema’. També s’hi programarà una retrospectiva del cineasta mexicà Carlos Reygadas i homenatges a artistes desapareguts com Anna Karina, Lucia Bosé, Michel Piccoli, Kirk Douglas, Ivan Passer o José Luis Cuerda.

Filmoteca de Catalunya

Fellini, vist per Lynch

Abans de la crisi del coronavirus, la Filmoteca havia programat una exposició sobre Federico Fellini en set títols imprescindibles del cinema organitzada pel cineasta David Lynch. Amb el nom de ‘David Lynch. Somnis: Homenatge a Fellini’, l’autor de ‘Blue Velvet’ (1986) o de ‘Twin Peaks’ (1990-2017) ret homenatge al genial director italià. L’exposició es va inaugurar el 6 de febrer i s’havia de clausurar el 31 de maig, però s’ha decidit mantenir-la fins al 30 d’agost. L’exposició inclou litografies de Lynch, dibuixos de Fellini i la projecció del documental ‘David Lynch: the art of life’ (Jon Nguyen, 2016).

reobertura filmoteca coronavirus