El coordinador del grup d’experts Catalunya 2022, que ha de liderar la recuperació de la crisi del coronavirus, Genís Roca, ha fet una crida als mercats municipals perquè aprofitin “l’oportunitat de crear serveis mancomunats“. L’expert en internet i també president de Roca Salvatella considera que haurien de “tenir webs conjuntes, sistemes de pagament conjunts i un sistema de tramesa conjunta”.

En una entrevista al programa ‘reset’, de betevé, Roca ha assegurat que “la col·laboració és el futur”. Per això, ha convidat els mercats a tenir “un WhatsApp en què puguis dir les diferents coses que vols i algú que se’n cuidés“. D’aquesta manera, diu, es podria superar la barrera que suposa per a molts paradistes el fet de poder atendre aquestes comandes mentre estan ocupats despatxant els clients presencials.

Canvi de mentalitat

Per fer-ho possible, però, cal un canvi de mentalitat per deixar de ser un “país de botiguers” en què cadascú prefereix “ser amo de casa seva” abans que “cedir per col·laborar amb el del costat“. En aquest sentit, Roca lamenta que, als mercats municipals, “cada parada va a la seva i l’únic que comparteixen és el mateix espai”. El coordinador de Catalunya 2022 també creu que “la clau per al comerç de barri serà la col·laboració per unir esforços i treballar plegats”.