El Mobile World Congress 2019 ha tancat la millor edició de la seva història a Barcelona, amb 109.000 assistents. Són més que els 107.000 registrats l’any 2018. D’aquesta manera, Barcelona s’ha convertit un any més en la capital mundial de la telefonia mòbil. Una altra mostra d’aquest fet és que el saló d’enguany ha tingut la participació de 2.400 expositors provinents de més de 200 països d’arreu del món.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Hotels i apartaments turístics, plens pel Mobile” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/economia/mobile-world-congress-ocupacio-hotelera-apartaments/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

En el futur, el saló pot continuar batent rècords a la ciutat: d’acord amb el contracte vigent, Barcelona acollirà el Mobile fins al 2023. Ara per ara, els organitzadors no veuen motius per traslladar la fira fora de Barcelona.

Mobile World Congress 2019

El balanç facilitat pels organitzadors del MWC també demostra que la vaga de metro no ha estat un impediment per als congressistes. Els serveis mínims establerts durant els quatre dies de fira han garantit la mobilitat fins a Fira de Barcelona.

La 5G, el plat fort del Mobile World Congress 2019

La connexió 5G i la intel·ligència artificial han estat els pilars principals del MWC 2019. El saló es va inaugurar el 25 de febrer amb una conferència destinada a la connexió intel·ligent i les dades massives. Però moltes empreses de telefonia mòbil han aprofitat l’ocasió per presentar els productes que aviat arribaran al mercat, com els mòbils plegables i les tauletes electròniques que es transformen.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Què és la 5G?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/ciencia-i-tecnologia/que-es-5g/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Mobile Social Congress: què s’amaga darrere la indústria del mòbil?” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/ciencia-i-tecnologia/mobile-social-congress-barcelona-2019-debat/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

El MWC 2019 ha comptat amb la participació de les grans multinacionals del sector com Facebook, Google, Huawei, Nokia, Samsung, Sony o LG. Però també ha tingut lloc per als emprenedors amb la sisena edició del 4YFN, que ha coincidit amb el Mobile. El saló dels emprenedors ha reunit 300 ponents, 760 expositors i patrocinadors i més de 1.000 inversors.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Què és el 4YFN” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/economia/4yfn-2019-mobile-world-congress-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Possible discriminació sexista al MWC

El MWC 2019 ha tancat, de nou, amb polèmica per algunes ofertes de feina per cobrir llocs de treball durant el saló. Alguns anuncis només busquen dones que siguin “hostesses eficients, llestes i amb presència” i amb una alçada mínima d’1,75 metres. El sindicat UGT Catalunya va denunciar aquestes ofertes per possible discriminació sexista. Inspecció de Treball ha obert un expedient.

Balanç molt positiu dels congressistes

El Mobile World Congress 2019 s’ha acomiadat de Barcelona aquest dijous. Els congressistes han aprofitat les últimes hores per fer les darreres reunions i per acabar de conèixer les novetats del sector tecnològic. Tot i que el flux de congressistes ha estat molt menor que en dies previs, les maletes han guanyat protagonisme al saló de telefonia mòbil: molts assistents han marxat cap als seus països de destinació un cop clausurada l’edició d’enguany del Mobile.

betevé ha pogut parlar amb alguns congressistes i tots han coincidit a fer un balanç molt positiu d’aquesta edició.