Un dels espais del MWC on es poden veure les darreres innovacions en matèria de connectivitat és la Innovation City. L’objectiu és mostrar-hi de quina manera aquesta connectivitat pot influir en la societat i ajudar a crear un futur millor. En tots els casos la tecnologia 5G combinada amb la internet de les coses i la intel·ligència artificial permet innovacions que afectaran pràcticament tots els aspectes de les nostres vides en un futur molt proper.

Un anell connectat al servei d’emergències

La companyia NIMB ha portat al congrés la darrera versió del seu anell intel·ligent. Incorpora un botó que envia una alerta als serveis d’emergència, a familiars o a amics en cas que sigui necessari. Es connecta a través de Bluetooth al telèfon mòbil i avisa els contactes preseleccionats. Els seus impulsors afirmen que s’activa en poc més de tres segons, mentre que treure el telèfon, desbloquejar-lo i trucar, suposa molt més temps.

Un robot que et fa i et serveix cafè encarregat via mòbil

La companyia KT&dal.komm Coffee ha presentat aquest robot que fa i et serveix el cafè que, prèviament, has encarregat a través d’una aplicació mòbil en temps real gràcies a la 5G.

Unes ulleres per fer reparacions industrials a distància

La companyia Korea Telecom ha portat fins al congrés unes ulleres de realitat augmentada, que donen informació sobre avaries en maquinària industrial. Detecten on es troba el problema i permet connectar-se amb un tècnic a distància. Tot, gràcies a la tecnologia 5G. En un futur s’està estudiant l’aplicació d’aquestes ulleres amb finalitats mèdiques perquè permetrien diagnòstics i intervencions a distància.