Barcelona continua sent, de moment, la seu preferida de la gran cita internacional de l’any: el Mobile World Congress (MWC). Així ho ha destacat el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, aquest dimecres durant la presentació del Mobile World Congress 2019. Ha recordat que el contracte és vigent fins al 2023 i que, de fet, ara per ara no veu cap raó per no ser a la ciutat fins i tot després d’aquesta data.

El congrés de telefonia mòbil ─que se celebrarà del 25 al 28 de febrer─ preveu reunir enguany uns 107.000 assistents, com l’any passat, i generar un impacte econòmic de 473 milions d’euros. A més, crearà al voltant de 13.900 llocs de treball temporals. En aquesta edició, es posarà especial èmfasi en la ‘connectivitat intel·ligent’, és a dir, combinar la tecnologia 5G, la internet de les coses (IoT) i la intel·ligència artificial. L’esdeveniment reunirà 2.400 expositors, 170 delegacions governamentals i representants de 200 països.

El pla B del MWC 2018: dues ubicacions fora d’Espanya

Malgrat que Hoffman ha insistit en la seva predilecció per Barcelona, ha concretat que l’any passat la GSMA tenia a la recambra dues localitzacions alternatives per al MWC fora d’Espanya. Un pla B que es va dissenyar davant l’escenari de tensió política a Catalunya arran del procés d’independència. Ha reconegut, doncs, que ho tenien tot a punt per marxar però també ha recalcat que traslladar el congrés hauria estat precipitat perquè la cita pràcticament no se’n va ressentir.

4YFN i YoMo, pilars del Mobile

El Mobile continua apostant per tres línies: la cita central del congrés, al recinte de la Gran Via de Fira de Barcelona, el 4YFN a Montjuïc i el YoMo Barcelona, a La Farga de l’Hospitalet de Llobregat. Pel que fa al 4YFN, l’organització es manté fidel a l’aposta per l’emprenedoria i el treball conjunt per potenciar start-up’s. I el YoMo Barcelona treballarà de nou amb estudiants d’entre 8 i 16 anys per transformar l’educació des de la tecnologia i, segons Hoffman, aconseguir que els joves aprenguin mentre es diverteixen.

Un 30 % dels conferenciants seran dones

L’organització aposta per augmentar la presència femenina al MWC 2019. A banda de mantenir l’espai Women4Tech ─que repeteix per tercer any consecutiu─, entre els 3.000 ponents, un 30 % seran dones. Hoffman ha explicat que s’està reduint l’escletxa de gènere al sector però que encara queda feina a fer per arribar a l’equitat. Ara bé, està decidit a ensenyar a la societat que no es tracta d’un món dominat pels homes

Com a última novetat, Hoffman ha anunciat un acord amb el Sònar de cara a l’edició de l’any, el 2020, per unir música i tecnologia.