L’ampliació dels serveis mínims durant la segona jornada de vaga al metro aquest dimarts ha aconseguit evitar les aglomeracions a la Línia 5 del primer dia. Durant la primera aturada de dues hores de la jornada, que es fa de 7 a 9 h, han circulat el 65 % dels trens i això ha permès absorbir el passatge a les estacions de la Sagrera i la Sagrada Família, molt concorregudes durant l’hora punta, i també a la resta de línies i estacions del metro.

Tot i la millora, sí que ha calgut regular el passatge a l’enllaç entre les línia blava (L5) i vermella (L1) a l’estació de la Sagrada Família. La mesura s’ha pres per precaució perquè, en aquesta estació, les andanes són més estretes. En aquesta estació, per exemple, s’hi ha vist un grup de viatgers esperant-se a poder baixar a les andanes, i fins a set agents destinats a millorar la mobilitat dels usuaris, molts més dels que són habituals.

La presència de personal de seguertat és molt visible a les instal·lacions i també la senyalització per ajudar que la mobilitat sigui fluida. En aquest sentit, per exemple, s’ha fet un cordó de separació per endreçar el trànsit dels usuaris que volen fer el transbordament entre les línies vermella i blava.

TMB informa a temps real via Twitter de la situació a les diferents línies de la xarxa i notifica quins són els temps d’espera entre comboi i comboi.


La mesura, que va anunciar ahir el conseller delegat de TMB, Enric Cañas en una entrevista al programa ‘bàsics’, també vol garantir la seguretat en totes les andanes. Els serveis mínims seran en hora punta del 65 % -a les aturades del matí i la tarda- i del 45 % en hora vall -a la franja d’última hora de la nit-.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Vaga al metro de Barcelona pel Mobile World Congress 2019″ style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/vaga-metro-barcelona-mobile-world-congress-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

La UGT molesta amb l’increment de serveis mínims

En la nova ordre dictada pel departament de Treball sobre l’ampliació dels serveis mínims s’argumenta que hi ha risc de declaració d’episodi ambiental de contaminació per partícules de menys de 10 micres, i que convé evitar que l’ús del metro sigui substituït pel vehicle privat.

Per Jordi Gómez, secretari general de la secció sindical de la UGT a TMB-Metro, l’únic motiu que explica l’increment dels serveis mínims són les pressions polítiques que s’han produït per garantir la mobilitat del congrés mundial de telefonia mòbil. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, Gómez ha assegurat que Treball ha “claudicat” davant d’aquestes pressions, i que la contaminació aquest dimarts és la mateixa que dilluns i que, fins i tot, les previsions metereològiques són millors. Segons Gómez, al conseller delegat de TMB, Enric Cañas, “no li importa la ciutadania”, sinó únicament “quedar bé” amb els del Mobile.