Imatge del Turó de la Peira

Aquest dimecres, el govern d’Ada Colau porta a debat la creació de la funerària municipal, en un ple extraordinari, tot i no tenir els suports necessaris per tirar-la endavant. També destaquem el preavís per contaminació a la ciutat, que coincideix amb la celebració del Mobile World Congress.


Ple extraordinari sobre la funerària municipal

El govern d’Ada Colau porta aquest dimecres a debat la creació de la funerària municipal, en un ple extraordinari, tot i que de moment no té els suports necessaris per la seva aprovació. La votació no prosperarà perquè la majoria de l’oposició (PDeCAT, C’s, PSC i PP) hi votarà en contra i ERC s’abstindrà. El debat arriba tot just l’endemà que l’Ajuntament hagi anunciat una auditoria a Serveis Funeraris de Barcelona per detectar-hi suposades irregularitats en la facturació. En parlem amb Carmen Andrés, regidora del PSC:


Preavís per contaminació

La Generalitat ha activat un avís preventiu per alta contaminació atmosfèrica a la ciutat de Barcelona, coincidint amb la celebració del MWC 2019. L’AMB recomana evitar els vehicles privats i desplaçar-se amb transport públic, en bicicleta o a peu. En parlem amb Xavier Basagaña, investigador ISGlobal:


L’actualitat a les xarxes

Les xarxes frueixen amb la “botifarrada” que explica Jordi Cuixart al Tribunal Suprem i tots els “tuiters lanzados”. A més, sense deixar el tema judicial, Franco es nega a ser desnonat i Cifuentes s’enfrontarà a 3 anys i 3 mesos que li demana la Fiscalia. Això sí: l’estrella d’aquests dies és El Cejas. Ens ho desxifra el Toni Noguera:


Gimcana cultural

La Bea Rodríguez ens posa al dia de totes les activitats previstes per aquests propers dies, quan coincidiran les celebracions del Carnestoltes i de Sant Medir: