(ACN) El Youth Mobile Festival o YoMo és la versió educativa del Mobile World Congress. L’objectiu d’aquest certamen, que arriba enguany a la tercera edició, la segona que es fa a La Farga de l’Hospitalet, és despertar vocacions científiques entre els més joves amb activitats centrades en la ciència, la tecnologia, l’enginyeria o les matemàtiques, conegudes com a STEAM.

Robots, drons i realitat virtual

El YoMo espera rebre la visita de 22.000 estudiants i 3.000 professors provinents de 300 escoles d’arreu de Catalunya i, per primer vegada, obrirà portes aquest dissabte per acollir també les famílies mitjançant un codi d’invitació o bé enviant una sol·licitud per poder accedir-hi. Segons els organitzadors, “pel YoMo hi estan passant els nostres líders digitals del futur” i un bon grapat de centres educatius i universitats mostren els seus estudis sobre les STEAM.

La UB explica als estudiants com la física quàntica és cabdal per al funcionament dels telèfons mòbils o els microones. L’Institut Europeu de Disseny ha organitzat una desfilada en què tots els models han estat dissenyats amb tècniques digitals, els models han estat creats des de l’ordinador i els han imprès utilitzant impressores 3D o amb tall làser. Per la seva banda, l’ELISAVA ha presentat un seguit de marcadors dissenyats amb un programa de modelatge, una mena de codis QR, i els alumnes han vist com la imatge cobrava vida quan els marcadors s’han mostrat des d’una càmera web.

L’Ajuntament de Barcelobna també és, un any més, present en aquesta edició del YoMo. Ho fa amb l’objectiu d’explicar la fabricació digital que es divulga als ateneus de fabricació, on es facilita que les persones aprenguin, treballin i  col·laborin per fer realitat idees que transformin l’entorn i puguin contribuir al desenvolupament social.