El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha confirmat aquest dimecres que s’ha obert un expedient després que dilluns el sindicat UGT registrés tres denúncies davant la Inspecció de Treball per presumpta discriminació sexista en la selecció del personal per a tasques durant el congrés de telefonia mòbil que s’està celebrant a Barcelona.

Josep Ginesta, secretari general del Departament de Treball ha explicat, que actualment s’estan investigant sis empreses. D’una banda, ha dit Ginesta, la investigació analitza si l’oferta de treball és discriminatòria perquè “això en si mateix ja és una infracció”, de l’altra, si s’ha materialitzat en el lloc de treball aquest efecte discriminatori. A banda, s’avaluarà les concidions laborals de les persones que treballen per al MWC. Ginesta ha afegit que “prioritzar una dona que tingui presència o una estatura determinada, ja presuposa que es contractarà la dona com una cosa, es cosifica la dona en el seu lloc de treball”.  Això, segons Ginesta, és clarament una conducta discriminatòria.

La UGT denuncia a Inspecció de Treball ofertes concretes de feina

Segons la UGT, el sindicat fa anys que denuncia la precarietat i la discriminació per raó de gènere dels llocs de treball del MWC. Aquest 2019 ha denunciat ofertes concretes de feina en les quals es demana que les hostesses siguin “eficients, llestes i amb presència” i “amb una alçada mínima d’ 1,75  metres”. El sindicat també ha notificat al departament la precarietat d’algunes propostes laborals, en què es demana que els treballadors “tinguin tolerància a l’estrès”.