El sindicat UGT Catalunya ha denunciat a Inspecció de Treball diverses ofertes de feina “fraudulentes” per cobrir llocs de treball durant el Mobile World Congress. En el document, al qual ha tingut accés betevé, el sindicat posa de manifest que alguns dels anuncis només busquen dones i es requereix que siguin “hostesses eficients, llestes i amb presència” amb una “alçada mínima d’1,75 metres”.

UGT considera que aquestes ofertes són “discriminatòries, sexistes i, fins i tot, vexatòries” i vulneren la igualtat entre homes i dones, un fet que suposaria “la discriminació per gènere”.

El salari, en funció de l’alçada

El sindicat també denuncia que els sous varien en funció de l’alçada de les hostesses. És a dir, aquelles que facin més d’1,75 metres cobraran “100 euros al dia” i, en canvi, aquelles que siguin més baixes “cobraran sous inferiors als 100 € al dia”.

Cambrers i cambreres amb tolerància a l'”estrès”

Una altra de les denúncies que UGT ha presentat a Inspecció de Treball té a veure amb una oferta de feina que busca cambrers i cambreres que tinguin “tolerància a l’estrès” i “acostumats a grans volums de feina”. D’altra banda, el sindicat critica que l’empresa no els proporcionarà l’uniforme sinó que els treballadors l’hauran de dur de casa.

En aquest sentit, UGT critica que darrere d’aquesta oferta s’amaga “precarietat laboral” ja que si l’empresa contractés més personal, els cambrers i les cambreres no haurien de patir estrès.

UGT demana a les administracions que actuïn

Per tot plegat, UGT reclama a la Generalitat i a l’Ajuntament que “deixin de ser còmplices” i mostrin “tolerància zero” amb unes condicions laborals i salarials que consideren que “incompleixen la llei” i representen la “cosificació de la dona”.