Les protestes en contra de l’empresonament del raper Pablo Hasél i a favor de la llibertat d’expressió han acabat, fins ara, amb barricades, contenidors cremats i llançament d’objectes contra la policia per part dels manifestants. betevé ha pogut parlar amb dos joves que han participat en algunes de les manifestacions d’aquestes dies i, malgrat admetre que sovint “es perden les formes” en les reivindicacions, defensen que són necessàries per a la defensa dels drets ciutadans.

“No voldria posar-me en la pell del seu germà o de la seva mare. Si m’ho fessin a mi, cremaria contenidors, cremaria Barcelona i faria el que fos per defensar” la causa, ha opinat un dels manifestants. El jove ha dit que la societat gaudeix dels drets actuals “gràcies a gent que va trencar-se l’esquena i la cara i va cremar contenidors i ciutats“.

Per això, lamenta que hi hagi gent que critiqui les protestes per aquestes imatges: “Des del nostre tron d’or diem: ‘No podem cremar cosetes’… Però els drets s’aconsegueixen així”, ha insistit.

El debat, obert

Un altre jove participant en les mobilitzacions d’aquesta setmana ha assegurat que es pot debatre si s’han de cremar coses o no, però demana no criminalitzar-ho d’entrada. “La gent té els seus motius, un objectiu concret… S’ha de tenir el debat per entendre per què s’està fent això“, ha dit.