Els fets que van acabar amb una noia ferida a l’ull (que va acabar perdent) aquest dimarts en el decurs de les protestes per l’empresonament de Pablo Hasél van succeir exactament a les vuit i 21 minuts de dimarts, com va quedar enregistrat al telèfon mòbil de la periodista de betevé que va gravar el moment exacte. Un grup de mossos es trobava a la cruïlla del carrer de Bosch amb via Agusta barrant el pas cap a la comissaria de la Policia Nacional que hi ha just en aquest carrer. És el moment que se senten diversos trets dels escopeters i, acte seguit, la noia ferida a l’ull cau a terra i és apartada per un grup de manifestants.

Els agents van seguir disparant

A la mateixa hora, un càmera de betevé avança també per la via Augusta i topa amb el cordó policial segons després que la noia quedés ferida. Així ho indica l’enregistrament horari de la càmera. A les imatges es fa palès que els agents, posats en formació a la cantonada del carrer de Bosch, encara disparen en més ocasions els minuts posteriors. Com a mínim dos duen armes de “foam”. També reben impactes d’ampolles de vidre. El gruix de la manifestació, provinent de Lesseps, havia passat de llarg però un grup de manifestants es va aturar en aquell punt quan va veure la policia.

El següent vídeo, enregistrat aquest dijous al matí, està fet des del lloc on eren els agents. La noia ferida era a uns 15 metres, prop dels contenidors de l’altra banda del carrer. Va ser atesa pels Sanitaris per la República sota la porxada davant d’una botiga d’electrodomèstics.