El Nitín i la seva parella, l’Eva, acostumen a dormir als entorns d’El Corte Inglés de la plaça de Catalunya, on també demanen almoina durant el dia. Són dues persones sense llar i, també, sense accés a la informació. Per això, sense saber-ho, el Nitín es va trobar atrapat enmig dels aldarulls d’aquest dimecres a la nit al centre de la ciutat i va rebre l’impacte d’un objecte a la cama. Ell és de l’Índia i no s’expressa bé en castellà, però l’Eva ha ajudat en la traducció per relatar com ho va viure. “Van arribar els manifestants, i també la policia, i va decidir agafar el carro i marxar de la zona on dormim”, explica ella. Tot seguit, relata que va sentir “un ‘pam’ i va notar dolor a la cama”.

Després de rebre l’impacte a la cama, l’Eva i el Nitín van decidir no anar a cap centre mèdic per revisar la ferida perquè, diuen, “no se’ns pren seriosament”. Critiquen que les persones que dormen al carrer estan “una mica desateses”.

D’altra banda, l’Eva critica que les persones que dormen al ras no tenen accés als mitjans de comunicació per saber si hi ha convocatòries de protestes i això provoca que es trobin “dins de la manifestació sense prou temps per marxar”. “Ens sentim desprotegits”, sentencia.

“Les coses han empitjorat molt”

Les persones que dormen al ras són una altra de les víctimes de la pandèmia del coronavirus. L’Eva i el Nitín fa tres anys que viuen al carrer i afirmen que mai havien arribat “a l’extrem de d’haver de demanar diners”, fins ara. “Moltes portes ara estan tancades”, comenta l’Eva, i recorda que “abans sempre hi havia algun tipus de feina”. “Totes les persones estan afectades però nosaltres estem encara pitjor”, sentencia.