Els Mossos han obert una investigació per aclarir què va passar amb la noia que ha perdut la visió d’un ull pel possible impacte d’una pilota d’escuma de la policia. Els fets van passar la nit de dimarts en els aldarulls posteriors a la manifestació de suport al raper Pablo Hasél. El director general de la policia, Pere Ferrer, assegura que el cos té una clara “voluntat de transparència” per aclarir què va poder provocar les “ferides greus” que té la jove.

De moment, però, els Mossos no poden avançar cap conclusió. “Ni pressuposem, ni desmentim, ni confirmem res”, ha assegurat.

Ferrer ha explicat que s’han posat en contacte amb la família i que han visitat la noia a l’hospital. També han contactat amb el Centre de Defensa de Drets Humans Irídia, que porten la causa.

S’investiga la traçabilitat de les pilotes de “foam”

El portaveu dels Mossos d’Esquadra, el comissari Joan Carles Molinero, també ha anunciat una investigació per saber quantes pilotes de “foam” es van disparar i la seva traçabilitat. Molinero ha explicat que cada cop que s’utilitzen aquests projectils, des del cos s’elabora un informe per saber quantes llançadores s’han utilitzat, quantes pilotes s’han disparat, des d’on i en quina franja horària.

Segons un primer balanç, es van van utilitzar més de 300 pilotes d’escuma durant la nit de dimarts a tot Catalunya, i 120 durant la nit de dimecres.