El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha confirmat que ha mantingut els primers contactes amb ERC per aprovar el pressupost de Barcelona. “Hi ha hagut converses, informals totes”, ha admès Collboni en una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé. El líder socialista ha agraït la predisposició d’Ernest Maragall per tirar endavant els comptes de la ciutat: “Ens aplicarem en la recerca d’un acord.”

 

Collboni lamenta que Barcelona pateix una “paràlisi inversora”, després que aquest any es prorroguessin els pressupostos. Per això, ha justificat un possible acord entre Barcelona en Comú, el PSC i ERC per evitar que es repeteixi aquest escenari. “Ara ho tenim més fàcil”, ha afegit.

L’entesa per al pressupost municipal va en paral·lel als contactes entre els partits per tirar endavant els comptes de la Generalitat. Així ho ha confirmat Collboni. “Són dos processos que estan caminant en paral·lel. Si una cosa va bé, alimenta l’altra”, ha conclòs el primer tinent d’alcalde.

Menys manters a l’espai públic

Les actuacions policials de les darreres setmanes estan tenint els seus fruits, segons ha explicat Collboni. El líder del PSC confirma que hi ha hagut una davallada de la presència de manters a la via pública i que hi ha una percepció generalitzada que la venda ambulant “ha desaparegut o s’ha reduït molt” a diversos punts de Barcelona. Tot i que no ha aportat cap dada concreta que ho corrobori, Collboni ha anunciat que aviat l’Ajuntament donarà informació detallada que confirma aquesta notícia.

Pel que fa a la seguretat, el primer tinent d’alcalde ha deixat clar que el govern municipal va a l’una pel que fa a l’actuació de la Guàrdia Urbana contra els furts o els robatoris amb violència. Precisament per això no ha volgut entrar en la polèmica per la “crisi de seguretat”, terme que va utilitzar Albert Batlle i que Ada Colau va rebutjar més tard.

En l’àmbit estatal, Collboni ha culpat Ciutadans de la repetició electoral a Espanya.