L’Ajuntament està enllestint dos informes tècnics per avaluar si la ubicació del CAP Raval Nord en uns terrenys adjacents al MACBA (coneguts com el cub) és la més idònia. El plenari municipal del març va donar llum verda perquè el CAP es faci al cub, malgrat la disconformitat del govern Colau, partidari de fer l’equipament sanitari a la Misericòrdia.

Durant la primera comissió del mandat, el tinent d’alcalde de Cultura, Educació i Ciència, Joan Subirats, ha explicat que els dos informes estan analitzant la mobilitat i l’urbanisme de l’entorn “per veure fins a on és factible la decisió presa pel plenari”, tot deixant la porta oberta a desfer l’acord del ple. Ho ha dit en resposta a ERC, que apressa l’executiu perquè enllesteixi aquests tràmits abans que acabi l’any.

La mobilitat, principal escull que hi veu el govern

Subirats ha recordat que “és important treballar en la mobilitat” en un espai on hi haurà “700 persones, ambulàncies i vehicles privats” i que, per tant, cal estudiar bé aquests aspectes “abans de fer l’error de fer un CAP en un lloc on la mobilitat no ho permeti”. A més, ha afegit que els Bombers hi posen uns requisits i que cal tenir en compte el gir dels camions que carreguen i descarreguen material al MACBA.

En paral·lel, el tinent d’alcalde ha avisat que “també hi ha problemes urbanístics que s’han de resoldre” abans de fer cap passa més. En aquest sentit ha demanat tenir llestos els dos informes tècnics abans que el CCCB (propietari dels terrenys del cub) “prengui les decisions que hagi de prendre”. Subirats calcula que els documents estaran fets “abans del desembre”.