(ACN) L’alcaldessa Ada Colau ha tornat a incidir aquest divendres en què a Barcelona no hi ha una crisi de seguretat. En una entrevista a Catalunya Ràdio ha destacat que “no hi ha una situació descontrolada” i ha afegit que “estem entre les ciutats més segures del món”. Tot i això ha reconegut que hi ha “un problema concret” que té a veure amb el canvi del tractament judicial dels furts de fa dos anys, que considera que ha provocat que  s’hagin “disparat”. Afirma, però, que això “ha passat a tot Espanya” però “en una ciutat global amb trenta milions de turistes, ha pujat més”.

Per afrontar la situació ha dit “ara tothom s’ha posat les piles” amb referència a les darreres reunions entre les administracions, el que comportarà “millores en els propers mesos”. L’alcaldessa també ha denunciat l’ús de la seguretat per part d’alguns partits polítics: “No podem permetre que ningú faci campanya electoral dient que Barcelona és un caos. Això no pot quedar impune”. Ha denunciat que alguns han dit “autèntiques barbaritats”. “No pot ser que Casado pugui anar dient que t’apunyalen pel carrer”, ha afegit en relació amb el líder del PP.

Canvis al Port Olímpic

Després de la mort d’una jove de 26 anys apunyalada al Port Olímpic, l’alcaldessa ha insistit que no li agrada el “model d’oci” d’aquesta zona de la ciutat. Al gener, ha afirmat, es podria fer el canvi de competències de l’espai. Això podria suposar que al mes de març s’iniciés el tancament dels locals.

De fet, ja fa temps que el govern municipal vol repensar l’activitat al Port Olímpic. El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, va afirmar l’endemà de l’apunyalament, que aquest espai “No pot convertir-se en un punt de conflicte permanent”.