El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha reconegut aquest dimecres que Barcelona pateix una “crisi de seguretat”. En la primera compareixença davant els mitjans després de diversos fets delictius, Batlle ha destacat que “les dades objectives demostren un augment dels fets delictius” en l’últim mig any, ja que han crescut un 9 %. En aquest sentit, el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat ha reclamat una “anàlisi serena i responsable” de la situació que travessa Barcelona, un escenari que ha fet créixer la sensació ”d’inseguretat” entre la ciutadania.

Tot i això, Batlle ha defensat que Barcelona se situa als mateixos nivells que ciutats com París, Londres o Roma pel que fa a la seguretat. En aquest sentit, ha recalcat que la ciutat és ”potent i forta” per superar amb ”complicitat” aquest problema.

Els delictes més greus disminueixen un 1,27 %

Albert Batlle ha fet una crida a la calma i ha destacat que, malgrat “que la percepció pugui ser una altra”, els delictes que afecten la integritat física de les persones, que són els més greus, “han disminuït” els primers sis mesos d’aquest any en relació al mateix període de l’any passat. Concretament, l’excap dels Mossos d’Esquadra ha assenyalat que aquest tipus de fets “han baixat un 1,27 %”.

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat ha assegurat que “les coses s’estan fent bé” i ha destacat l’augment de l’activitat policial i les accions per revertir la ”insuficiència” de presència policial com a solucions en marxa. Per Batlle, l’augment dels delictes han anat acompanyats d’una acció policial més ràpida i s’ha mostrat convençut que els nous efectius contribuiran a millorar la prevenció d’aquests fets, a la percepció de seguretat i al seguiment i la investigació de cada cas.

Per Batlle, “que hi hagi un apunyalament és un fet desgraciadíssim”, però creu que l’important és que la intervenció policial, si passa, ”recuperi la confiança de la ciutadania”. Per això, ha destacat que en gairebé tots els casos, els Mossos d’Esquadra han detingut o identificat els autors.

Els narcopisos “pràcticament han desaparegut”

Després del dispositiu contra la venda de drogues a Sant Antoni i Sants-Montjuïc d’aquest dimecres al matí, en què s’han fet cinc detencions, el responsable municipal de seguretat ha assenyalat que “els narcopisos pràcticament han desaparegut de la problemàtica de seguretat de la ciutat”.