El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha culpat sobretot Ciutadans de la repetició d’eleccions generals a Espanya. En una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé, i minuts abans de la compareixença de Pedro Sánchez, Collboni ha afirmat que els ciutadans tornaran a les urnes pel “gir a la dreta” de Cs i a la seva “competició per ocupar l’espai del PP i part de Vox”. El que hauria estat normal, ha dit, és que el partit taronja hagués facilitat la investidura.

 

Amb la campanya electoral en el punt de mira dels partits, Collboni s’ha mostrat convençut que molta gent veurà amb “decepció o enuig” la repetició electoral, fet que podria desmobilitzar el votant socialista. “Cal fomentar la mobilització”, ha dit el primer tinent d’alcalde, així com alertar els votants del “risc” que hi hagi un govern de dretes a Espanya.

Durant l’entrevista i sobre la política municipal, el primer tinent d’alcalde ha confirmat les primeres converses “informals” amb ERC per parlar dels pressupostos de Barcelona.