El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, s’ha reunit aquest dilluns amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, la delegada del govern, Teresa Cunillera i el tinent d’alcalde, Jaume Collboni per entregar-los una proposició de llei per modificar el Codi penal. La petició de Foment neix de la necessitat d’incrementar la seguretat a Barcelona i per això proposa que els delinqüents multireincidents que cometin petits furts (robatoris de menys de 400 euros) siguin sancionats amb penes de presó d’entre un i tres anys.

Fa uns dies, el responsable de Foment va fer públic el document que ara ha fet arribar a les administracions. La patronal demana que s’impulsin els judicis immediats de 24 a 72 hores (mesura ja inclosa a la llei d’enjudiciament criminal). La proposta també recull que alguns jutjats d’instrucció s’especialitzin en qüestions relacionades amb la seguretat ciutadana; i que hi hagi més presència policial i de proximitat patrullant a la ciutat.

Sánchez Llibre també ha lliurat als polítics una proposta de text per a la Mesa del Congrés dels Diputats. Es tracta d’una proposició de llei per modificar el Codi penal i que convida els grups parlamentaris a signar-la. En la mateixa línia de col·laboració institucional, Sánchez Llibre ha lliurat el text d’una proposta de resolució a subscriure pels grups parlamentaris de cara al debat de política general del Parlament i el d’una moció que es podria presentar als diversos ajuntaments de Catalunya.