El president del Grup Municipal del PP, Josep Bou, ha proposat convertir els venedors a la manta en agricultors com a mesura per inserir-los en la societat i allunyar-los de la venda il·legal. “Què saben fer aquesta gent? Venen de pagès i de cultivar la terra”, ha dit. Per això ha plantejat la possibilitat de crear cooperatives a “zones del Vallès” a canvi de “tenir papers i tirar endavant”.

“Els fem que treballin i que puguin vendre”, ha dit Bou, “són capaços de fer quarteres i quarteres de terra per cultivar producte ecològic”. El líder popular ho ha proposat en la Comissió d’Economia i Hisenda, en la qual el PP ha demanat un estudi municipal que avaluï l’impacte de la venda ambulant en el comerç legal. La petició ha prosperat amb el suport de tots els grups i el no del govern municipal (BComú i el PSC).

En la mateixa comissió, la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, ha comparegut a petició de Cs per explicar quines mesures ha pres el govern municipal per protegir els comerciants davant de la venda irregular. Ballarín ha detallat la campanya de conscienciació entre els turistes que s’ha fet aquest estiu i ha sentenciat: “Els comerciants no volen sancions [per als manters], sinó que l’activitat no es realitzi a Barcelona”.