L’alcaldessa, Ada Colau, s’ha enganxat amb el seu homòleg de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, per unes declaracions d’aquest últim sobre la zona de baixes emissions. En un esmorzar informatiu, Almeida ha qualificat la mesura de “cortina de fum sobre altres problemes més greus de Barcelona”, com la inseguretat. “Quan s’emparen, s’inciten i es toleren comportaments que perjudiquen la convivència, hi ha problemes de seguretat”, ha afirmat.

L’alcalde madrileny ha assegurat que, tot i tenir la meitat de població que Madrid, Barcelona duplica pràcticament tots els índexs de delictes més usuals. Pel que fa a la zona de baixes emissions, ha preguntat quines alternatives ofereix Colau davant la prohibició d’entrada de vehicles sense etiqueta. “Crearà una ciutat per a rics? Impossibilitarà que els qui no poden renovar el cotxe no es puguin moure?”, s’ha preguntat.

Colau respon via Twitter

La resposta d’Ada Colau ha arribat via Twitter. “La zona de baixes emissions és precisament per posar fi a la cortina de fum que no ens deixa respirar”, ha dit l’alcaldessa en un tuit, en què afegeix que la mesura vol combatre també “la inseguretat que suposa que 350 veïns morin cada any per contaminació”. Colau remata el tuit amb l’afirmació: “Esperem que funcioni tan bé com Madrid Central!”.