El líder d’ERC a l’Ajuntament, Ernest Maragall, s’ha ofert al govern d’Ada Colau i Jaume Collboni per aprovar el pressupost de Barcelona del 2020. “Farem tot el que sigui possible perquè Barcelona disposi dels millors pressupostos”, apunta Maragall en un article a ‘La Vanguardia’ en què avisa que ERC, primera força amb 10 regidors, no donarà “un xec en blanc”.

En l’article, signat també pel regidor Jordi Castellana, Maragall afirma que li agradaria aprovar el pressupost del 2020 si s’orienta a resoldre quatre grans reptes: la lluita contra la desigualtat social, l’augment del poder adquisitiu de les classes treballadores, compromís contra el xoc climàtic i la millora dels serveis públics.

Per aconseguir-ho, ERC proposa apujar els impostos en àmbits com el turisme o “l’ús intensiu de l’espai públic” que fan les plataformes tecnològiques. A més, plantegen ajustos en la despesa verificant “l’eficiència social i econòmica” de tots els programes en curs. En l’article, Maragall ofereix el suport per a tot el mandat amb una “programació pressupostària” per als quatre anys.

Amb ERC, el govern de comuns i PSC en tindria més que suficient per aprovar els comptes (28 regidors). Tant Colau com Collboni, just després de fer oficial el pacte de govern, van allargar la mà a ERC i van situar el grup d’Ernest Maragall com el soci preferent de l’executiu municipal. “Amb aquesta oferta, ERC s’ubica com a soci preferent no del govern sinó dels barcelonins”, ha afirmat a betevé Jordi Castellana.

Bonet (PSC): “Benvinguda la predisposició”

La tercera tinenta d’alcalde, la socialista Laia Bonet, ha valorat positivament l’oferta d’Esquerra per negociar els comptes del 2020. “Benvinguda la predisposició de totes les forces, començant per la primera, ERC, a parlar del pressupost”, ha dit Bonet, que creu que “és fonamental” que un projecte com aquest es treballi “amb el màxim consens”.