Aquests dies de confinament un dels llocs més visitats de casa és la cuina. Per als amants de la gastronomia és una oportunitat única per practicar o per innovar, però per als qui no són tan amics dels fogons elaborar els àpats de cada dia pot ser un autèntic suplici. Hem escollit algunes iniciatives que volen ajudar a fer-ho més amè amb idees i receptes per cuinar durant la quarantena. A Instagram s’han creat els “hashtags” #jocuinoacasa i #yococinoencasa perquè tothom que vulgui comparteixi els plats que faci aquests dies. A cuinar!

Ferran Adrià

“Cuinar és com fer exercici: has d’agafar la rutina”. Això explica Ferran Adrià al seu compte de Twitter. El prestigiós xef no cuina davant la càmera, però ha ofert cada dia, durant 50 dies, receptes senzilles i consells per organitzar-se a la cuina i fer menús diaris, basant-se en el seu llibre ’El menjar de la família’. El llibre reuneix el que menjava el personal del restaurant El Bulli i el cuiner assegura que són plats senzills, ràpids i amb ingredients fàcils de trobar. Samfaina amb bacallà, vichyssoise, espaguetis amb tomàquet o unes postres de pinya colada, per exemple.

Ara ha compartit en PDF el seu llibre ‘Qué es cocinar’ que, assegura, és el més important que ha escrit. En aquest post, a més, ensenya el taller des d’on ha estat fent els vídeos i on l’any 2000, atenció, es va contextualitzar la seva famosa esferificació!

Carles Gaig

El xef del Restaurant Gaig, que per cert l’any passat es va traslladar de Barcelona a la localitat de Bolvir, al Pirineu català, també s’ha animat a fer algunes receptes per aquests dies de confinament en el seu InstagramPoularda, ànec, i també plats que tots cuinem, com ara truita de patates, ous ferrats o un arròs amb allò que tenim a la nevera. Però no us deixeu enganyar, que tots tenen el toc del mestre de la fusió entre la cuina tradicional i d’autor. Com a curiositats, ens fa uns ous ferrats amb aigua, o aquesta confitura de llimona i cumquat.

També us deixem la recepta d’una amanida deliciosa que va preparar pel nostre programa!

Nandu Jubany. Receptes

El xef Nandu Jubany és un dels més prestigiosos de Catalunya i també s’ha solidaritzat amb els confinats que necessitin idees per a la cuina. Aquests dies ha compartit les seves receptes del confinament a Instagram. Macarrons a la bolonyesa, mandonguilles amb sípia, carn de vedella amb tomàquet de penjar, sardines en escabetx o també algunes postres com ara pastís Tatin, pastís de formatge o flam. Mmmmm!

El Quim de la Boqueria

El cuiner Quim Márquez, més conegut com El Quim de la Boqueria (pel seu popular bar dins el mercat), publica cada dia una recepta al seu compte d’Instagram i envia forces a tothom des de la cuina per passar aquests dies el millor possible. Carn d’olla, risotto, trinxat de la Cerdanya, arròs caldós o cigrons amb bacallà i col Kale són algunes de les propostes. També comparteix la recepta de la bomba del Quim de la Boqueria! Esteu bavejant, oi?

View this post on Instagram

La cocina de casa de @elquimdelaboqueria

A post shared by Quim Marquez (@elquimdelaboqueria) on

Maria Nicolau

La Maria Nicolau és cuinera al restaurant El Ferrer de Tall, a Vilanova de Sau, i aquests dies ens deixa receptes de confinament al seu compte de Twitter @malbercocs. Els seus vídeos són molt didàctics i també explica trucs de cuina i altres curiositats. No deixeu d’escoltar-la!

Dani García

El xef de Marbella, ex-tres estrelles Michelin i amb projectes actuals com Lobito de Mar o la propera obertura a Madrid a l’hotel Four Seasons, s’ha unit a  la iniciativa #YoCocinoEnCasa. Idees senzilles com amanida Cèsar, truita de patates o el sandvitx punk de les seves filles,  propostes ianquis com un “Big Mac” o uns “Mac and cheese”o plats de mar com fideus a la cassola i arròs de llamàntol. Totes les receptes amanides amb la seva gràcia malaguenya i olé.

View this post on Instagram

Esta es la receta tal cual hacemos en Lobito el arroz de Bogavante meloso, lo clásico son los caldosos, pero les tengo manía, se quedan entre sopa y arroz, así que decidimos cuando abrimos Lobito en Marbella quedarnos con este, melosidad, jugosidad, textura y mucha concentración de sabor, el domingo es el día de la madre así que ya sabéis, pillar la base de este arroz y podéis hacerlo con mejillones, gambas, rape, almejas o lo que queráis, quedarse con el concepto y aplicarlo con lo que más os guste. . . . #marbella #danigarcia #lobitodemar #lobitodemarmadrid #lobitodemardanigarcia #arroz #paella #food #foodies #foodiesofinstagram #foodporn #rice #bogavante #lobster #arrozdebogavante #spain #chef #cheflife #chefofinstagram #threemichelinstars #yococinoencasa #foodie #yum #yummy #yomequedoencasa #love

A post shared by Dani Garcia (@danigarcia7) on

Juan Pozuelo

A càrrec del restaurant madrileny El Mollete, el cuiner Juan Pozuelo no para de publicar receptes aquests dies. Lasanya de verdures, ous trencats, estofat de perdiu, arròs de pollastre o uns “donettes” especials. També mostra com fer una de les tapes que s’han posat més de moda a Barcelona: els torreznos.

View this post on Instagram

A por el final…!!!!!

A post shared by Juan Pozuelo (@juanpozuelo) on

Cooking Quarantine Sessions

Al compte d’Instagram Cooking Quarantine Sessions, hi ha diversos cuiners, alguns de molt mediàtics com Dabiz Muñoz o els germans Torres. Fan vídeos de les receptes o bé les pengen per escrit. Guisat estil Thai, fideus a la catalana, escudella o moniato farcit de mongeta blanca. Boníssim!

Guia Repsol

La Guia Repsol també anima tothom a cuinar aquests dies i s’ha posat en contacte amb diversos cuiners perquè pengin algunes receptes a l’Instagram de la guia. Áxel Smyth ens proposa un arròs de llet trufat; el Quim de la Boqueria, uns ous ferrats amb gambes; la  María José Martínez fa espatlla de xai amb mel; i el Juanjo Losada, unes tallarines a la carbonara però sense tallarines! Voleu saber l’ingredient que fa servir?

Receptes vegetarianes

Teresa Carles

és una de les cuineres vegetarianes de referència de Barcelona i sempre ha apostat per la cuina sana. Aquests dies al seu Instagram podreu trobar receptes de trinxat de muntanya, mandonguilles veganes o espaguetis estil Thai. També és un compte didàctic en què, per exemple, regala el quefir que fa més de 40 anys que tenen a la cuina, o explica què és el nap negre, una varietat pròpia de Catalunya. Per a aquells que encara dubtin que la cuina vegana pot ser exquisida.

La Marta Martínez és nutricionista i autora del llibre ‘Guía para el vegano (im)perfecto’. Ens proposa receptes veganes al seu perfil d’Instagram. Algunes de més elaborades i d’altres de ben senzilles per als vegans o per als qui no vulguin consumir gaires productes d’origen animal. Ho combina amb consells de nutrició i la seva experiència personal. Bolonyesa vegetal, mandonguilles de tempeh o hamburgueses de tofu són algunes de les seves propostes.

Begudes

I si mengem, bevem. L’enòloga Meritxell Falgueras té clar que durant el confinament és més que recomanable beure una mica de vi, i en els seus comptes de Twitter i Instagram (@winesandthecity) ens en parla. També de cuina i de com suportar millor aquests dies. Fins i tot proposa obrir aquells vins que teníem reservats per a ocasions especials durant aquests dies. És que no és especial estar confinat?


Per als amants de la cervesa i, en especial, de la cervesa artesana, aquest també pot ser un bon moment per assaborir-ne una bona ampolla i oblidar-nos per un moment del que està passant a fora. Aquesta beguda ha anat guanyant adeptes i ja són moltes les marques que fabriquen la seva pròpia cervesa artesana. Algunes de les més conegudes i elaborades a Catalunya són l’Almogàver (@almogaver_beer), la Rosita (@cervezarosita), Cerdos Voladores (@barcelonabeercompany) o la del Montseny (@cervesamontseny), que, a més, en clau d’humor, s’ha inventat una caixa de supervivència. Podeu descobrir-la al seu compte d’Instagram.

View this post on Instagram

Aquests dies de confinament , des de la Cervesa del Montseny us animem a provar aquesta recepta, que està boníssima i és molt fàcil de fer! 🤘🏻🍫 Recordeu! si la feu, feu-li una foto, etiqueteu-nos i poseu el hashtag #PastísMalaVida 🍻 RECEPTA COMPLETA: Ingredients: – 250 ml. de cervesa Montseny Mala Vida (qualsevol de les quatre varietats) o Montseny Negra. – 250 gr. de mantega sense sal. – 75 gr. de cacau pur en pols. – 250 gr. de farina de reposteria o farina de blat. – 2 ous. – 300 gr. de sucre. – 140 gr. de nata líquida per montar. – 2 cullerades de postre i mitja de bicarbonat. – Sucre refinat. Preparació: 1. Pre-escalfa el forn a 180°. 2. Talla la mantega en petits dauets i escalfa-la al microones fins que quedi desfeta. Fes pauses cada 30s per remenar-la i procura que no es cremi. 3. En un bol, barreja el cacau, el sucre, la mantega i la cervesa Mala Vida, i remena fins que quedi una barreja homogènia. 4. En un altre bol, barreja la nata líquida i els ous. 5. Barreja-ho tot junt en un mateix bol, introduint-hi el bicarbonat al final, i remena fins obtenir una mescla homogènia. 7. Aboca la mescla a un motlle rodó, que recomanem que prèviament hagis forrat amb paper de forn o untat amb mantega per tal que no s'hi enganxi. 8. Posa el pastís al forn i espera entre 45 mins. i una hora per treure'l. 9. Mentre es cou, descarrega el retallable d'el link que trobareu al link de la bio i seguiu les instruccions que hi trobareu escrites. 10. Fes una foto al teu pastís, etiqueta el nostre Instagram/Facebook/Twitter @cervesamontseny i posa-hi el hashtag #PastísMalaVida 11. Bon profit!

A post shared by Cervesa del Montseny (@cervesamontseny) on

Receptes lesbianes

Per acabar, una curiositat. El grup Love of Lesbian s’ha implicat molt en el confinament. Ofereixen converses, lectura i música. A més, Uri Bonet, bateria de la banda, cuinarà un plat diferent cada dissabt! Els fans del grup segur que no s’ho deixaran perdre.

View this post on Instagram

Hola confitados! Los sábados a las 19 h. vamos a ir elaborando #RecetasUriginales sencillas y rápidas de hacer con @uri_bonet en un IG Live. Intentaremos que sean para todos. Bon appetit! INGREDIENTES: TORTILLA: – Huevos – Pan – Tomate para untar – Aove – Sal – Cúrcuma, ras al hanut o curry (o cualquier especia que tengáis y os guste) – Ibérico, jamón cocido, queso o cherries. BOCATA: – Unos 120-130 grs de pollo fileteado (pechuga va bien) o tofu por persona. – Aguacate maduro – Mayonesa – Una baguette, panecillo o pan de payés – Aceite picante, Sriracha o tabasco. – Aove – Cilantro (si tenéis y os gusta), o rúcula, o lechuga, o repollo… col china. Preparar con una antelación de unas 6 horas (esto es muy importante para el bocata): ENCURTIDOS Mezclar los siguientes ingredientes en un recipiente: – 1 cucharadita de mostaza – 7 cucharadas de Vinagre de arroz o Vinagre. – 1 cucharada de sal – 1 cucharada de azúcar Y ahora añadir los siguientes ingredientes a la mezcla dentro del recipiente: – Unas tiras muy delgadas de zanahoria. Yo las corto con un pelador de patatas. – Unas rodajas finas de pepino ó calabacín (cantidad e ingrediente al gusto) – Media cebolla ó cebolla morada en juliana – Unas rodajitas de jalapeño, chile o habanero (el que más os guste o tengáis y si os gusta mucho el picante, sino es prescindible. Aquellos que elijáis pollo y si queréis, podéis también sumergir la pechuga a tiras en un recipiente con agua (1/2 litro) y dos cucharadas de sal. Hará que el pollo quede mucho más tierno. A esto se le llama salmuera! Horarios sábado: España: 19 pm México: 12 pm Argentina 15 pm Perú 14 pm Chile 15 pm Colombia 14 pm #QuedateEnCasa

A post shared by Love of Lesbian (@loveoflesbian) on

 

 

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a
Imatge de l'autor/a