La gastronomia també pot ser gaudida en forma de llibre. Repassem vuit llibres gastronòmics publicats recentment i amb continguts adaptats a tot tipus de paladars.

1

‘Pizzas para llevar’

Rie Yasui i Jérôme Quilbeuf. Planeta Gastro, 2019

Rie Yasui i Jerome Quilbeuf han publicat ‘Pizzas para llevar’, per recollir les receptes d’autor que serveixen a la pizzeria Nonna Maria, a l’avinguda de Sarrià.

2

‘Vinos. Del mercado a la cata’ (vol. III)

Bullipedia, 2019

Per als superamants del vi, rasqueu-vos la butxaca amb el tercer volum del “sapiens” del Vi, que es publica en el marc de la col·lecció de llibres enciclopèdics d’elBulli. Aquest volum tracta dels secrets dels mercats de compravenda de vins.

3

‘Formatgeries artesanes de Catalunya’

Ramon Roset i Morera. Cossetània Edicions, 2019

Una guia dels formatges artesans que s’elaboren actualment a Catalunya que destaca també la història humana i la filosofia de vida que hi ha al darrere de cada obrador.

4

‘Fonda a fonda per Catalunya’

Josep Arqués i Enric Aulí. Cossetània Edicions, 2019

Hi trobareu un recorregut gastronòmic per 33 establiments tradicionals dedicats a la restauració, coneguts antigament com fondes, que ens permeten recuperar la nostra cuina de sempre a través de plats que es basen en productes propers.

5

‘Family Run Restaurants de gestió familiar’

Family Run Restaurants, 2019

Sota la marca Family Run Restaurants, el restaurador establert a Londres Peter Staples ha autoeditat una guia de restaurants regentats per famílies de Catalunya.

6

‘Oishii’

Roger Ortuño Flamerich. Satori, 2019

Roger Ortuño, creador del famosíssim web Comerjapones.com i superexepert en cuina nipona ha publicat ‘Oishii. Diccionario ilustrado de gastronomía japonesa’.

7

‘Hideki’

Hideki Matsuhisa. Planeta Gastro, 2019

Explica la cuina del xef japonès més reconegut de Barcelona, Hideki Matsuisha, xef del restaurant amb estrella Koy Shunka.

8

‘La volta a Catalunya en 50 vins’

Àngel Garcia Petit. Larousse, 2018

‘La volta a Catalunya en 50 vins’ és un llibre de l’any 2018, però ens servirà per recordar el seu autor, l’amic i erudit Àngel Garcia Petit, que ens va deixar inesperadament el 6 de desembre.