Des d’aquest dilluns, 4 de maig, està disponible la nova Guia Gastronòmica del Desconfinament. És una iniciativa de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Alimentació, que vol aglutinar en un mateix portal tots els restaurants que ofereixen servei als clients durant aquestes setmanes de desescalada del coronavirus.

En la fase zero, els establiments estan autoritzats a oferir menjar a domicili i també que el client el reculli. En els primers dies s’hi han apuntat més d’un centenar d’establiments de tot Catalunya. De moment, a Barcelona s’hi han inscrit una trentena de restaurants, com ara el Lasarte, l’Estimar, el Disfrutar, el Semproniana, el TocaTeca, el Petra o La Taverna del Clínic, entre d’altres.

“Tenim des de restaurants amb tres estrelles fins a bars d’entrepans“, ha explicat a betevé el president de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Alimentació, Carles Vilarrubí. L’exdirectiu del Barça ha assegurat que, en aquesta primera fase, de moment, els locals “s’estan animant a obrir la cuina i a oferir menjar per endur o serveis a domicili“.

L’Acadèmia convida els restauradors a sumar-se a la iniciativa, omplint un formulari per aparèixer a la guia. L’objectiu és fer “una compilació de les diferents ofertes gastonòmiques i serveis de restauració disponibles arreu de Catalunya”.