El Parc de Collserola ha tornat a ser el punt de trobada de molts ciclistes i corredors que han sortit a fer esport des de primera hora del matí d’aquest dissabte. Entre la franja de les 6 a les 10 hores, també s’hi han vist veïns passejant i usuaris amb gossos però amb menys afluència que el cap de setmana anterior.

Mesures de seguretat

Tot i així, molts continuen preocupats per la dificultat de respectar les mesures de seguretat establertes. La majoria de veïns coincideixen que, quan s’hi acumula trànsit de gent, resulta complicat mantenir la separació de més de 1,5 metres per diverses zones. També s’ha observat que, durant el cap de setmana, hi ha un increment més nombrós persones que aprofiten per sortir a passejar i fer esport que entre setmana.

En aquest sentit, Pau Llorens, esportista que aquest dissabte ha sortit a fer bici de muntanya, comenta que “durant la setmana no acostuma a haver-hi quasi ningú en comparació amb dissabte i diumenge”. David Puentes, corredor habitual, també afirma haver-s’hi trobat “molta més gent que de costum, especialment persones amb bici i corredors no professionals”. A més, afegeix que aquests dies ha notat que la gent aprofita més la franja del matí que no pas la del vespre per a sortir a fer esport. Possiblement, diu, per les hores de llum.

Menys aglomeracions

La percepció general és que, aparentment, s’hi ha reduït la massificació del primer cap de setmana de desconfinament. Una de les raons podria ser, segons apunten els veïns, que la gent està més conscienciada sobre la importància de seguir les recomanacions sanitàries i les mesures de protecció. En aquesta línia, Dana Barri, un veí ciclista, creu que “la gent ha pres consciència d’haver d’anar més separada”. Un altre motiu podria ser que aquest cap de setmana hi ha més oferta d’espais a la ciutat amb la reobertura de parcs i jardins per a l’activitat física.