Dos viatgers, la Marta (de Barcelona) i la seva parella, l’Arno (de Bèlgica), emprendran un viatge de quatre mesos a alta mar per tornar d’Austràlia cap a Europa. Com que la crisi del coronavirus manté els ports del món tancats, hauran de fer el trajecte sense escales, de forma autosuficient i sostenible. Ara mateix, estan ancorats a Airlie Beach (al nord-est d’Austràlia).

La idea inicial de la parella era salpar amb el veler Zukini a mitjans d’abril per fer la volta al món, però les mesures anticovid-19 els ho han impedit. La Marta Barnolas ha explicat a betevé que “tots dos ens hem quedat sense feina” i, davant d’aquest escenari, “les úniques opcions que tenim són quedar-nos aquí estancats, o tornar a Europa”.

Veler Austràlia Marta Arno

Per viure durant els quatre mesos que duri el trajecte, a bord hi ha un sistema de dessalinització d’aigua, plaques solars i també la possibilitat de plantar alguns vegetals. De fet, durant un any, la parella ha invertit prop de 40.000 € per adequar la nau; ara, però, asseguren que els calen 10.000 € més per fer el viatge de tornada a Europa.

En faran un documental

La Marta i l’Arno són productors audiovisuals de professió. Per això durant el viatge gravaran un documental, amb un doble objectiu. D’una banda, “inspirar gent i explicar com es pot viure de forma sostenible i autosuficient al mig de l’oceà”; de l’altra, aconseguir finançament per poder fer -quan la situació sanitària ho permeti- la volta al món en el veler.

Busquen dos tripulants més i material fotogràfic

Per poder fer el documental, la parella està oberta a rebre donacions de material fotogràfic per enregistrar els quatre mesos de viatge, a través del web de Zukini Crew. També estan buscant dues persones més que se sumin a l’equip per poder fer el trajecte.

A betevé, la Marta Barnolas ha explicat que el viatge sense escales “serà més difícil que la volta al món” perquè “ningú podrà descansar”. La tripulació “haurem de fer torns per estar sempre focalitzats” en les condicions de l’oceà. “El mar no descansa”, ha sentenciat.