Inauguració de l'espai Mercat d'Autors d'Ametller Origen al barri de Les Corts
Font: Ametller Origen

Ametller Origen estrena a partir d’aquest dijous un nou espai gastronòmic amb xefs de renom dins del Mercat d’Autors al barri de les Corts. Està ubicat en les antigues galeries Berlín, en una botiga de més de 2.000 metres quadrats on es vol unir el producte fresc de compra amb la cuina en directe, que després també es podrà adquirir a l’establiment o en línia.

Nandu Jubany o Christian Escribà, entre els noms

Segons els creadors d’aquest projecte, l’objectiu és “acollir sota el mateix sostre les cuines de diversos referents del món de la gastronomia”. De fet, està previst que cuiners de prestigi com Nandu JubanyHideki MatsuhisaJosep Maria KaoMax i Stefano ColomboChristian Escribà i Diego Rojas puguin alternar-se i cuinar diàriament en aquest espai. El menjar que en surti es posarà a la venda i, amb la situació actual, s’intensifica l’entrega a domicili o la recollida a la botiga. El projecte també preveu l’obertura d’un restaurant que, de moment, s’ha posposat.

Aquesta iniciativa es volia presentar al març però, degut a la situació d’emergència pel coronavirus, s’ha posposat fins aquest dijous i s’ha fet a través de les plataformes virtuals Zoom i Instagram.

Foto de conjunt dels xefs que cuinaran a l'espai Mercat d'Autors
Fotografia dels xefs que cuinaran a l’espai Mercat d’Autors feta al mes de març de 2020. Font: Ametller Origen

Obradors en directe

Una de les característiques del Mercat d’Autors es que s’hi podran veure els obradors en directe. El pastisser Christian Escribà ha destacat que al seu espai volen oferir una “pastisseria mediterrània, amb un producte de proximitat que anirà canviant en funció del calendari i de les estacions”. Un altre dels locals acull les creacions del forner Jordi Morera, que ha assenyalat que el pa que posen a la venda és “100 % ecològic amb els millors nutrients de la farina”.