La gastronomia és una inspiració històrica del món de l’art, mentre que la cuina fa menys que busca referents artístics per a la seva creació. Però al Museu Picasso conviuen tots dos fenomens en una nova aproximació a l’obra de l’artista malagueny. L’exposició ‘La cuina de Picasso’ és una novel·la en 10 capítols que mostra la taula i els aliments com un tema recurrent en les diferents disciplines amb què va treballar Pablo Picasso. Una metàfora del que volia fer amb la seva obra: menjar-se el món.

Picasso és un dels referents creatius de Ferran Adrià, que tanca aquesta mostra amb una intervenció que convida el públic a reflexionar sobre ‘Què és cuinar?’. El cuiner es qüestiona a través d’una sèrie de dibuixos sobre l’origen de la humanitat, amb preguntes com ‘Què es va menjar primer peix de mar o peix de riu?’ o ‘Qui va separar per primer cop el rovell de la clara?’. A la mostra també s’hi pot veure el ‘Catàleg raonat d’El Bulli’, el primer dins d’un món poc documentat com el de la creació culinària. És per això que Adrià ha hagut de buscar en l’art el context per explicar la seva feina, i ha trobat per exemple en el cubisme una forma d’entendre la deconstrucció.

Fins al 30 de setembre al Museu Picasso de Barcelona (carrer de Montcada, 15-23)

Horaris

Dilluns: de 10 h a 17 h

Dimarts: de 9 h a 20.30 h

Dimecres: de 9 h a 20.30 h

Dijous: de 9 h a 21.30 h

Divendres: de 9 h a 20.30 h

Dissabte: de 9 h a 20.30 h

Diumenge: de 9 h a 20.30 h

Preu

‘La cuina de Picasso’: 6,50 euros

Col·lecció + ‘La cuina de Picasso’: 14 euros