Amb la reobertura aquest dijous de cinc parcs de la muntanya de Montjuïc els veïns han pogut gaudir d’un seguit de nous espais verds que els faran més amable el procés de desconfinament. Aquests parcs que s’han sumat als 70 que ja ho van fer la setmana passada. Aquest dissabte s’hi afegiran els Jardins de Joan Maragall, que obriran només els caps de setmana com és habitual.

Poca afluència el primer dia

Els veïns que han estrenat aquests cinc jardins de la muntanya de Montjuïc valoren molt positivament poder accedir-hi finalment. Molts reconeixen que no sabien que estarien oberts i agraeixen poder estar envoltats de natura i evitar haver de trepitjar l’asfalt en les seves passejades, tal com han hagut de fer fins ara.

En els Jardins de Joan Brossa l’afluència de gent ha estat molt baixa i això ha facilitat poder mantenir les distàncies de seguretat. Una mica més avall de la muntanya de Montjuïc als jardins de Laribal la presència dels veïns era més visible, però tot i així no s’hi ha produït cap situació d’aglomeració.

laribal montjuïc

Pel que fa els Jardins del Teatre Grec aquest dijous s’han pogut veure especialment famílies i propietaris de gossos passejant-hi. En tot moment l’espai de seguretat s’ha respectat i els veïns del Poble-sec han pogut gaudir, tot i la situació, d’un dia de sol radiant.

Des de l’Associació de Veïns del Poble-sec creuen que l’obertura dels cinc parcs de Montjuïc podrà ajudar a donar més aire als veïns i també allunyar-los dels dos pols d’atracció més freqüentats aquests dies per passejar, el litoral i Collserola, zones on es fa difícil mantenir un correcte distanciament social. Des de l’associació també creuen que és un bon  moment per restringir el pas dels cotxes a la muntanya de Montjuïc. Diuen que ara mateix es fa difícil circular per la vorera i si es pot envair la carretera es podrà respectar millor la distància de seguretat entre els veïns. Fins i tot valoren la possibilitat, un cop finalitzat el confinament, que la restricció de vehicles es pugui mantenir.