Carles Gaig ens proposa un plat assequible i fàcil però amb un punt gastronòmic. Es tracta d’una amanida amb les llegums o verdures de temporada amb ‘maionesa’ de mango.

 

Ingredients

Per a l’amanida:

Escarola
Radicchio
Favetes repelades
Magrana
Pèsols
Mini shitake
Coliflor
Rave
Gamba blanca de Blanes (o gamba vermella de Palamós o llagostins)

Per a la ‘maionesa’ de mango:

Mango
Oli
Vinagre d’arròs
Gingebre
Julivert
Ceba
Els caps de la gamba

 

Elaboració

1

Infusionem l’oli de la maionesa amb els caps de les gambes, ceba, julivert i gingebre.

2

Colem per obtenir l’oli infusionat.

3

Tallem el mango a daus.

4

Ho posem tot dins un robot de cuina per fer la maionesa de mango.

5

Escaldem les gambes en 1 litre d’aigua mineral amb 80 grams de sal (o una mida proporcional). Es refreden al taulell.

6

La coliflor es posa en aigua bullint i de seguida es treu i se li posa vinagre.

7

Finalment emplatem tots els elements de l’amanida de la manera que més ens agradi. S’amaneix amb una vinagreta (4 parts d’oli per una de vinagre; si el vinagre és més suau,  com el d’arròs, 3 parts d’oli per una de vinagre). S’hi afegeix la ‘maionesa’ de mango.

Que vagi de gust!