La segona Biennal de Pensament Ciutat Oberta, que se celebrarà del 13 al 18 d’octubre, tindrà com a grans temes la democràcia, la tecnologia i el paper de la ciutat. En una roda de premsa feta aquest migdia a l’Ajuntament, i que s’ha hagut de fer en part per via telemàtica, els organitzadors de la Biennal han explicat la programació d’aquesta segona edició, que comptarà amb un centenar de participants.

La democràcia en crisi

La Biennal de Pensament Ciutat Oberta reflexionarà sobre la situació de la democràcia en el moment actual. Les diverses xerrades que tindran lloc sobre aquest tema tractaran conceptes com la desigualtat, la fraternitat, la solidaritat o el populisme, com a grans fenòmens de la societat democràtica del segle XXI. La Biennal es preguntarà sobre la pèrdua de legitimitat de la política, sobre el paper i la rellevància de la participació ciutadana, sobre les solucions per mantenir aquests sistema d’ordenació social i sobre què se n’ha fet dels moviments que, ara fa uns anys, van voler regenerar les institucions polítiques en un context de crisi ecosocial.

La tecnologia i la ciutat

Les emergències climàtiques i sanitàries han superat la tecnologia com a escenari de distopies socials. Tot i això, la tecnologia pot ser una bona eina per solucionar algunes de les crisis més importants que tenim a la societat. La Biennal tractarà sobre models de canvi de la societat de consum, i sobre com les ciutats poden ser una part clau d’aquest canvi. Accés a l’habitatge, sostenibilitat, mobilitat i ecologia són alguns dels temes que es parlaran en aquesta secció.

Una Biennal amb grans noms convidats

La segona edició de la Biennal de Pensament Ciutat Oberta comptarà amb grans noms de la filosofia actual, com Marina Garcés o Bruno Latour, però també l’escriptora Margaret Atwood, el poeta Enric Cassasses, l’artista Alicia Kopf, la coreògrafa Núria Guiu, la companyia teatral La Calòrica o la cineasta Carla Simón, entre d’altres.