La barcelonina Anna Pacheco és una d’aquelles veus que demostra que les noves generacions arriben potents. Nascuda el 1991, la seva faceta de periodista i escriptora l’ha portada a repensar les qüestions de gènere, a militar pel feminisme i a reivindicar la consciència de classe, tant a la premsa escrita com des del seu particular Ciberlocutorio, que comparteix amb Andrea Gumes. I tot, abans de fer els trenta anys. Ara, després de publicar un manual de feminisme per a adolescents, ens presenta una noia de l’extraradi teòricament guapa, neta i llesta. L’excusa perfecta per convidar-la avui a l”Àrtic’, on no ens agrada gens la gent que bruteja, i en canvi ens encanta la gent bonica d’esperit que ens activa les neurones.
Llestes, guapes, netes
Anna Pacheco reflexiona sobre el trànsit a la maduresa, sobre l’abisme que s’obre a vegades entre la classe treballadora i els privilegiats que gaudeixen d’estudis, sobre la sexualització de la dona i, també, sobre la mentida que han venut als mil·lennistes. I tot plegat ho fa amb una novel·la que retrata una protagonista que entra a la universitat, on la gent sembla més interessant i molt més culta que ella. Un entorn que contrasta amb el de la seva família, amb el seu barri de gent amb pocs estudis i amb la seva millor amiga, que no es complica tant la vida com ella. Amb aquesta radiografia de la joventut dels mil·lennistes, Pacheco ens parla de com aquell relat que deia que amb estudis s’arribava a tot arreu era mentida, i com entre les elits culturals i la gent més intel·lectualment conscienciada s’hi respirava el mateix fons d’hipocresia que a tot arreu. Sense plantejar un llibre d’autoficció, ‘Listas, guapas, limpias’ és la història de la mateixa Anna Pacheco passada pel filtre de l’escriptura.
El ciberlocutori d’Anna Pacheco
A banda de la seva faceta com a escriptora, Anna Pacheco presenta amb Andrea Gumes el programa ‘Ciberlocutorio’ a Radio Primavera Sound. L’espai radiofònic, un dels més èxits de l’emissora, parla de temes d’actualitat per als joves amb una mentalitat feminista i desenfadada, però també reflexiva i crítica, trets que podem atribuir també a Anna Pacheco, una de les joves veus de la narrativa barcelonina.