biennal del pensament 2020

Com serà el futur tenint en compte les circumstàncies i amenaces actuals, especialment marcades per la pandèmia de la covid-19? La segona Biennal de Pensament Ciutat Oberta vol donar resposta a preguntes com aquesta. Per això, del 13 al 18 d’octubre s’han organitzat més de 80 activitats repartides per tota la ciutat amb l’objectiu de reflexionar i analitzar de manera col·lectiva el futur de la democràcia, la tecnologia, les ciutats i l’urbanisme.

En aquesta edició, s’hi podran sentir les veus de 174 experts d’àmbit local, nacional i internacional en camps del pensament, l’art, l’activisme i la ciència: 90 són dones, 77 homes i set col·lectius. Les restriccions a la mobilitat internacional imposades pel coronavirus, però, faran que algunes intervencions es facin de manera virtual o en format audiovisual, ja que els ponents són estrangers. També en format audiovisual s’estrenarà el projecte Un vocabulari per al futur, amb 15 peces originals sorgides de la col·laboració entre una trentena d’escriptors, cineastes, artistes visuals i pensadors locals i internacionals.

Activitats amb reserva prèvia

Les propostes, dirigides a tots els públics i pensades amb llenguatges i formats diversos, es repartiran en una quarantena d’espais de la ciutat. N’hi haurà a l’aire lliure, com la plaça de Joan Coromines o els Jardins d’Agustí Centelles, però també en equipaments com el CCCB o la Fabra i Coats.

El programa ja es pot consultar a la pàgina web de la Biennal. Per assistir-hi, però, caldrà tenir reserva prèvia, que es podrà fer a partir d’aquest divendres, 2 d’octubre. En total, es posaran a disposició del públic més de 8.000 localitats.

De manera paral·lela, s’ha organitzat també el certamen +Biennal, en què s’han implicat 42 entitats i projectes que organitzaran una quarantena d’activitats més. Enguany, es faran connexions durant la inauguració i cloenda del Festival Barcelona Poesia 2020, que coincidirà en les mateixes dates.