La barcelonina Judit Carrera ha fet de la promoció cultural un mode de viure i d’entendre la realitat que l’envolta, canviant i plena d’incerteses. Formada en Ciències Polítiques i de l’Administració, va treballar a la Unesco i al Fòrum de les Cultures, entre altres llocs, abans de convertir-se en la cap de Debats i Conferències del CCCB. Ja fa 15 anys que forma part d’aquest centre, un dels pulmons de cultura al Raval de Barcelona, i des del setembre passat, n’és la directora. Un càrrec en què ha vingut a trencar motlles: per primer cop, s’ha triat a una dona, que ja formava part de la casa, i s’ha fet en concurs públic. S’obre una nova etapa per al CCCB.

Directora del CCCB

Judit Carrera haurà de gestionar un centre que viu i retrata una societat que passa per un moment complicat: amb la ressaca de la crisi econòmica, enmig dels debats sobre el model de ciutat, de país i de configuració social, el CCCB té la responsabilitat d’oferir respostes a totes les grans preguntes que sorgeixen , i ho ha de fer en un moment en què el paradigma de consum de la cultura, i també dels recintes d’exposicions, està canviant molt. Amb tot això, els ciutadans demanen respostes, i això ho sap molt bé ella, que s’ha encarregat d’organitzar conferències com les de Judith Butler o Timothy Snyder, amb molt d’èxit de públic.

Ara, Judit Carrera enceta un nou repte com a directora del CCCB, una institució que haurà de modernitzar i impulsar amb la seva veu i les seves idees, buscant un punt d’unió entre la reflexió cultural, les propostes per al gran públic, les necessitats de la ciutat i el segell de qualitat del CCCB.