El Teatre del Raval s’ha convertit, un any més, en un gran aparador per les companyies locals. La Mostra de Teatre de Barcelona ha arribat enguany a la seva vint-i-cinquena edició. Nascuda l’any 1995 com un projecte sociocultural i artístic, un jurat professional atorga cada edició diversos premis, com el de millor muntatge que obté una estada a la programació regular del Teatre del Raval.

L’Empar López, directora i creadora de la Mostra de Teatre de Barcelona, explica que per a aquesta 25a edició s’han seleccionat només 10 produccions de Catalunya, a diferència d’anys anteriors. “Estàvem al confinament en el moment que vam treure les bases de la convocatòria d’aquests 25 anys”, explica la directora de la Mostra, “és una mostra especial perquè tots els actors que  han estat confinats aquests mesos han exprimit el seu motor de creació”.

Estic convençuda que hem de seguir fent l’esforç per mantenir viva la Mostra. Aquest projecte, que forma part de l’ADN teatral de Barcelona, ha de continuar sent aquest referent per a les companyies emergents.”

Una cita amb el jove talent local emergent

La mostra va començar dilluns 5 d’octubre amb les tres històries que componen ‘Partícules paral·leles’, de la companyia The Amateurs Company, i finalitzarà dimarts 3 de novembre amb ‘CORtradiccions’, d’Ímpetu Teatre, una obra sobre la importància de la sinceritat amb la parella, però també amb si mateix. L’Empar López recomana al públic “que s’apropi al Teatre del Raval perquè trobaran una programació molt diversa en què veuran com es crea un producte des del text fins a la posada en escena”.

Tots els espectacles de la Mostra

‘Partícules paral·leles’, de The Amateurs Company. Dilluns 5 d’octubre
‘Pols a la memòria’, d’Anònims Produccions. Dimarts 6 d’octubre
‘Let me down Slowly’, de la Companyia Afflictus. Dilluns 12 d’octubre
‘Des del desert’, de la Companyia Les Golfes. Dimarts 13 d’octubre
‘Dones i silenci’, de la Companyia 8. Dilluns 19 d’octubre
‘W.I.T.C.H’, de la Companyia Les Fugitives. Dimarts 20 d’octubre
‘Batec’, d’Aflel Teatre. Dilluns 26 d’octubre
‘Neu’, de la Companyia Kamaleonik. Dimarts 27 d’octubre
‘Rosita’, de la Companyia Las Melinas. Dilluns 2 de novembre
‘CORtradiccions’, d’Ímpetu Teatre. Dimarts 3 de novembre