135 activitats, 138 participants, 72 espais i 124 entitats col·laboradores han format part de la Biennal Ciutat i Ciència, que ha comptat amb un 48 % de presència femenina en les seves ponències. La Biennal Ciutat i Ciència s’ha celebrat entre el 7 i l’11 de febrer, però hi ha activitats programades fins al 31 de març. A l”Àrtic’ us donem a conèixer algunes de les activitats i xerrades que han relacionat l’art i la ciència.

 

Totes les exposicions

 

‘Espills: Instal·lació art i ciència’

‘Espills’ és una escultura de llum sòlida construïda a partir de projeccions de llum làser i so tridimensional. Un conjunt de figures que suren a l’aire i que suggereixen, de forma abstracta, la transmutació de la matèria des del caos fins a l’ordre. Pols que esdevé cristall, que s’erosiona i es converteix altre cop en pols.

Lloc: Cosmocaixa. Carrer d’Isaac Newton, 26

Data: del 10 de febrer al diumenge 17 de febrer del 2019

Preu: gratuït

‘Disseny per a la reutilització’

Un cicle de tallers per aprendre a allargar al màxim la vida dels materials a partir de recursos de la ciutat. I és que diuen que el millor residu és el que no es genera. I la clau per produir menys residus és donar una vida més llarga als objectes i materials en desús, repensar-los, reinventar-los… en definitiva: reutilitzar-los.

Lloc: La Fàbrica del Sol. Carrer de Salvat Papasseit, 1

Data: del 12 de febrer al dijous 28 de febrer del 2019

Preu: gratuït. Requereix inscripció

‘Som Natura’

Som només una de les milions d’espècies que poblen la terra però l’única que destrueix el planeta. És el que el científics ja han qualificat com la sisena gran extinció, una més de les que ha viscut la terra però la primera que hem provocat nosaltres mateixos. De fet, la terra es va formar fa 4.500 milions d’anys i els homes van aparèixer fa 300.000 anys, és a dir, que si fossin 4,5 km, nosaltres hauríem aparegut els últims 30 centímetres.



Lloc: Parc del Fòrum.

Data: fins al 10 d’octubre

Preu: de 4,50 a 6,50 euros

‘Cetacis al Mediterrani’

Una exposició al voltant dels dofins i balenes del mar que banya les nostres costes. Al mar Mediterrani hi viuen diverses espècies de mamífers marins. Són uns animals fascinants, però alhora, vulnerables a l’impacte de l’ésser humà. El Centre Cívic Can Deu acull fins al 22 de febrer una exposició per descobrir i conscienciar de les amenaces a les quals estan sotmesos. 

Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça de la Concòrdia, 13

Data: Fins al 22 de febrer

Preu: gratuït

‘Mirada al verd de la ciutat’

Us heu preguntat mai quins van ser els primers parcs de Barcelona? I com eren aquells espais verds pioners? Sabeu quants n’hi ha actualment? L’Institut Municipal de Parcs i Jardins respon a aquestes i altres preguntes a través d’una exposició itinerant.

Lloc: itinerant a diversos parcs (Parcs del Guinardó, Joan Miró, Barceloneta, Central de Nou Barris i avinguda de Vallcarca)

Data: fins al 12 de març 

Preu: gratuït