El món canvia, les ciutats es transformen. Les ciutats són els escenaris de les moltes transformacions que marquen aquest canvi d’època. Llocs de trobada que aglutinen diversitats, oportunitats, capacitat d’innovació i de creativitat, però també conflictes i exclusions. La Ciutat Oberta Biennal de pensament vol connectar el debat sobre el paper de les ciutats d’avui amb els grans reptes de la societat contemporània.

Populismes

En aquesta sessió de la Biennal es va debatre sobre el concepte de populisme i es va analitzar fins on ens pot ser útil per trobar sortides al procés d’erosió en la percepció de la gent sobre la qualitat de les nostres democràcies. La xerrada va tenir lloc a les Cotxeres de Sants i van participar-hi José María Lassalle, Máriam Martínez-Bascuñán, Fernando Vallespín i Josep Ramoneda.

Nit de les llibreries

Una vintena de llibreries van preparar, per a la nit del 18 d’octubre, un seguit de propostes variades per la Biennal de Pensament. El Josep París va visitar la llibreria Pebre Negre on es presentava el llibre ‘Mujeres, Casas y Ciudades’, de Zaida Muxí.