Des de l’Àrtic us seleccionem cada setmana les novetats musicals més destacades: discos nous, videoclips o singles perquè les escolteu on i quan vulgueu. Volem que la música us segueixi acompanyant aquesta nova temporada. Aquí teniu les novetats discogràfiques que destaquem aquest mes d’octubre!

Setmana del 12 al 18 d’octubre

Honolulu

‘Toi’

Aquest duet francès format a Barcelona pels germans Léa i Quentin Mevel han publicat el seu segon EP, ‘Gold’, sota el paraigua del segell local Foehn Records. ‘Toi’ és el single de presentació d’aquest treball de guitarres melancòliques fusionades amb electrònica ballable.

Carlsed

‘Sylvia 87’

Carlsed és el projecte musical de l’artista audiovisual Carlos Sedeño. El barceloní acaba de publicar el seu primer disc, ‘Bad Taste Sci-fi’, un àlbum digital entre l’electrònica post-rockera i la música industrial. ‘Sylvia 87’ és el primer videoclip del disc, que també ha dirigit el propi Carlos Sedeño.

Junco y Mimbre

‘Paret de metall’

Junco y Mimbre debuten amb un àlbum homònim, amb nou cançons de pop que recorden als britànics Stereolab, i que ha estat produït per Núria Graham i Jordi Casadesús. Un bon exemple de com sona ‘Junco y Mimbre’ el trobareu al seu senzill ‘Paret de metall’.

Setmana del 5 al 11 d’octubre

Public Enemy

‘What You Gonna Do When The Grid Goes Down?’

L’assassinat a mans de la policia de diversos ciutadans afroamericans ha fet esclatar revoltes racials als Estats Units i ha provocat la tornada de Public Enemy al segell Def Jam, des del qual van esdevenir una icona del rap polític i antiracista als 80 i 90. ‘What you gonna do when the grid goes down?’ és un al·legat anti-Trump amb moltes col·laboracions com les de Cypress Hill, Run DMC o Mike D i Ad-Rock, de Beastie Boys.

Róisín Murphy

‘Róisín Machine’

La irlandesa Roisin Murphy és una dona inquieta, que ha exercit de directora d’art i directora de videoclips durant anys i que es considera una màquina creativa. ‘Roisin machine’ és el seu nou disc i inclou alguns senzills publicats prèviament com ‘Murphy’s law’ o ‘Narcissus’, que ja va interpretar des de casa seva durant el confinament.

Señor Suerte

‘El infierno’

Señor Suerte és el projecte en solitari del músic i productor barceloní Josep Vilagut. El single presentació d’aquest treball es titula ‘Espejo de vapor’ i va ser enregistrat, com la resta del disc, durant els mesos de confinament. Un àlbum que es publicarà sota el paraigua del segell ‘No where’ el proper mes de novembre.

Rufus Wainwright

‘Unfollow the rules’

‘Unfollow the rules’, és el nou disc de Rufus Wainwright, que acaba de publicar després d’haver-ho hagut d’endarrerir per culpa del confinament. És el novè àlbum d’estudi del cantautor nord-americà i també la seva tornada a la música pop. Un bon exemple n’és ‘Trouble in paradaise’, single que va presentar amb un videoclip dirigit per Mia Donovan en què el músic surt caracteritzat de formes diverses.