Barcelona Poesia 2020 Biennal Pensament

El festival Barcelona Poesia, que codirigeixen Mireia Calafell i Josep Pedrals, havia de tenir lloc aquest mes de maig, però la crisi del coronavirus no ho ha fet possible. La organització ha decidit traslladar les dates a l’octubre, amb la voluntat de que es pugui celebrar amb normalitat la 22ena edició d’aquest festival de referència per a la poesia barcelonina.

Noves dates coincidint amb la Biennal del Pensament

El Barcelona Poesia 2020 tindrà lloc del 13 al 18 d’octubre. La organització encara no ha anunciat la programació, però se sap que el festival coincidirà amb la segona edició del Ciutat Oberta Biennal de pensament, que l’any passat va acollir 20.000 assistents.

“És interessant fer coincidir el festival amb la Biennal del Pensament, perquè a través de la poesia s’obre a la reflexió, que és tan pertinent com la reflexió filosòfica.”

 

Jocs Florals 2020

En el marc del Barcelona Poesia, com cada any, es farà entrega del premi dels Jocs Florals, que aquest 2020 recaurà en el poeta Txema Martínez pel llibre ‘Maria’. Nascut a Lleida, Martínez és poeta, traductor, editor o crític literari, i ha estat guardonat amb premis com el Salvador Espriu o el Carles Riba. La seva poesia ha esta traduïda a una quinzena de llengües.

Barcelona Poesia 2020 Biennal Pensament