El festival Barcelona Poesia 2020 celebrà aquesta 22 edició amb la mirada posada al futur, un futur que recordarà que aquesta va ser l’edició que es va ajornar a causa d’una pandèmia. Un festival que va arrancar amb el manifest poètic per al futur d’Enric Casasses acompanyat pel músic Ilia Mayer i els futurs distòpics de l’escriptora i poeta Margaret Atwood.

 

La Barcelona Poesia 2020 i la Biennal de pensament

El festival Barcelona Poesia 2020 que codirigeixen Mireia Calafell i Josep Pedrals, se celebra coincidint amb la segona edició de la Biennal de pensament. Els dos festivals van donar el tret de sortida aquest dimarts a la plaça de Joan Coromines del CCCB reflexionant sobre el futur com a humanitat. La filòsofa Vinciane Despret i la també biòloga Donna Haraway van parlar sobre la nostra relació amb la resta d’espècies vives del planeta. I la Maria Arnal, María Sánchez i Irene Solà van donar veu als no humans, creant un relat a sis mans, dit, cantat i recitat que evocava la biodiversitat del món.

 

Jocs Florals 2020

En el marc del Barcelona Poesia, com cada any, s’ha lliurat el premi dels Jocs Florals, que aquest 2020 ha recaigut en el poeta Txema Martínez pel llibre ‘Maria’. Nascut a Lleida, Martínez és poeta, traductor, editor o crític literari, i ha estat guardonat amb premis com el Salvador Espriu o el Carles Riba. La seva poesia ha estat traduïda a una quinzena de llengües.

Barcelona Poesia 2020 Biennal Pensament