L’actor i humorista Fel Faixedas torna als escenaris amb ‘El motivador’, que es pot veure a la Sala Versus Glòries fins a l’1 de novembre. Avui seu al sofà de l”Àrtic’.

 

Un assessorat anomenat Fel Faixedas

A ‘El motivador’, Fel Faixedas interpreta un peixater que ha abandonat la seva professió per fer-se assessor motivacional. El que s’inicia com una conferència més, positiva i esperonadora, es converteix en una confessió de totes les inseguretats d’aquest personatge. Unes inseguretats que el mateix Faixedas també té.

“Jo soc un optimista molt pessimista. Jo intento sempre dir: “això anirà bé”, però de cares a fora. Quan em quedo sol penso: “això serà una merda, això no agradarà, a això no vindrà gent…”

Fel Faixedas va començar a pensar en aquest monòleg humorístic escoltant un vídeo d’un “coach” que li va enviar un amic per internet. Enlloc de sentir-se estimulat pel que deia el conferenciant, Faixedas no entenia com aquell discurs farcit de llocs comuns i absurditats podia hipnotitzar algú. Així naixia aquest espectacle que es va poder veure al mes de març fins que la pandèmia va obligar a posposar les funcions.

“A la Sala Versus hi serem tots els dissabtes i tots els diumenges. En un espai súper segur, i sembla un tòpic en el món de la cultura…  Temperatura, hi ha una catifa que desinfecta, és una sala petitona de 100 persones, per tant serem 50 només… I gel hidroalcohòlic. Això ja gairebé per fer els cubates i tot! Jo em puc dutxar amb gel hidroalcohòlic!”

Un actor que ens fa riure

Rafel Faixedas és un actor d’Arbúcies que se’n riu de tothom i, abans que res, d’ell mateix. Com a membre fundador i militant del Teatre de Guerrilla, va escampar la seva revolució per teatres de tota la península, va fer de les seves a París i, fins i tot, va exercir de ‘Caçador de bolets’. Més tard, amb en Carles Xuriguera, va reconèixer que, en el fons, ‘No som res’ i va beure’s tot Catalunya a base de bons ‘Glops!’. Però ara ha canviat d’ofici, s’ha fet “coach” i ha tornat a pujar a l’escenari de la Sala Versus Glòries. I per això avui l’hem convidat a l”Àrtic’, perquè en aquests dies tan complicats, no va gens malament tenir a prop algú que ens motivi…