betevé

La segona Biennal de Pensament Ciutat Oberta 2020, que se celebrarà del 13 al 18 d’octubre, girarà entorn de les transformacions d’aquest canvi d’època amb més de 174 participants dels camps del pensament, l’art, l’activisme i la ciència. Del total de ponents, 90 són dones, 77 homes i set col·lectius. La programació ja es pot consultar al web de la Biennal i inclou més de 45 activitats presencials. 

betevé emet els actes d’inauguració i cloenda de la Biennal de Pensament 2020 en diferit a la televisió i el web:

Mirar el futur

Acte previst pel dimarts, 13 d’octubre, a les 20 h | Plaça de Joan Coromines
Emissió a la televisió i al web la nit del dimecres, 14 d’octubre, a les 0.45 h
  
La nostra relació amb el futur ha canviat: ja no hi ha grans promeses que orientin el present cap a un horitzó millor. Des de fa un temps, les crisis polítiques i econòmiques i la insostenibilitat del nostre mode de vida semblen conduir-nos a un carreró sense sortida on la paraula futur és buida de sentit. Però enlloc està escrit que ens dirigim inevitablement al col·lapse. En aquesta sessió coorganitzada amb la Setmana de la Poesia 2020, el poeta Enric Casasses, acompanyat pel músic Ilia Mayer, presentarà un manifest poètic per al futur i posarà nom a algunes de les esperances i les decepcions que acompanyen aquesta paraula. Seguidament, l’escriptora Margaret Atwood, mestra de la ficció especulativa i creadora d’alguns dels universos distòpics més reconeguts de les darreres dècades, conversarà per videoconferència amb la periodista Anna Guitart. A més, descobrirem la seva obra poètica amb Maria Cabrera, que recitarà alguns dels poemes d’Atwood traduïts al català per Montserrat Abelló.


Una sospita de llum

Acte previst pel diumenge, 18 d’octubre, a les 20 h | Pati de les Dones CCCB
Emissió a la televisió i al web la nit del dilluns 19 d’octubre, a les 0.15 h

Com deia Fernando Pessoa, “Hi ha un oasi en l’incert / i, com una sospita / de llum on no hi ha escletxes, / passa una caravana”. El tancament dels actes de la Biennal coincideix amb la clausura de Barcelona Poesia 2020. Per això, enguany traduïm aquesta coincidència en un recital que s’obre a la reflexió i que, poèticament, pensa el futur a través de la veu de joves autors de tot el món. Perquè necessitem trobar-nos i, col·lectivament, convocar un futur que vulguem fer-nos nostre, perquè sabem que, perquè sigui possible, cal fer memòria i escoltar no només què diuen, sinó com diuen els versos d’alguns dels poetes joves més rellevants de l’actualitat. La poeta Koleka Putuma, una de les veus amb més ressò de Sud-àfrica, l’escriptora i performer palestina Farah Chamma, el poeta gallec Elias Knorr, considerat un dels tres poetes més representatius de la lírica islandesa, el poeta i filòsof italià Francesco Deiana, mestre del dir i el pensar i la neerlandesa Ellen Deckwitz, premiada i aplaudida arreu, són els cinc poetes internacionals de l’acte. Alguns hi seran presencialment, d’altres telemàticament. Completen aquest cartell de luxe les veus de poetes que reciten a casa: Guim Valls (Barcelona, 1992), Laia Carbonell (Castellbisbal, 1986), David Leo Garcia (Màlaga, 1988) i Ashle Ozuljevic (Santiago de Xile, 1986). I, per arrodonir la proposta, res millor que la música d’Aurora Bauzà i Pere Jou, dos compositors que creuen que una melodia és també un fenomen físic, visual i palpable.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a