Les festes de Nadal d’aquest 2020 seran diferents, cal prevenir nous contagis i limitar les trobades amb les persones estimades. Malgrat tot, la cultura continua sent un els elements que ha portat més esperança i il·lusió a aquest 2020 i durant aquestes festes tornarà a ser més essencial que mai. En el nostre calendari d’advent us proposem moltes activitats per passar les dates nadalenques de forma responsable i gaudint de música, cinema, sèries i altres activitats creatives. I, com no, els llibres poden ser el millor acompanyament per aquestes festes, a més d’un regal valuós. Per això fem una tria de novetats literàries en l’àmbit infantil.


‘La tierra donde crecen los helados’

Anthony i Fulvio Testa, 2020

L’autor de ‘La taronja mecànica’ imagina i Fulvio Testa dibuixa una terra ignota amb volcans de xocolata i muntanyes de festuc, destí de l’aventura que emprenen els protagonistes.

‘Pippi Calcesllargues’

Astrid Lindgren, 1945 (Ed. Konikos, 2020)

Nova traducció en català del clàssic de la literatura infantil de l’escriptora sueca Astrid Lindgren. Són diversos volums amb les aventures d’aquesta nena imaginativa i independent que va colar-se a les llars europees després de la Segona Guerra Mundial.

‘Qui soc jo?’

Dàmaris Gelabert i Sebastià Serra, 2020

Primer conte d’una sèrie que il·lustra (feinada de l’artista Sebastià Serra) les cançons de Dàmaris Gelabert. La Dàmaris s’ha convertit en un referent de la cançó infantil gràcies a les seves més de 150 composicions originals, diversos CD, i milions de reproduccions a YouTube.

‘Mitologia per a nens’

Víctor Sabaté-Gisela Baños, 2020

L’editorial Shackleton Kids acaba de publicar ‘Mitologia per a nens’ (Herois mitològics/ Déus mitològics/ Monstres mitològics), una sèrie d’àlbums il·lustrats per iniciar els infants en la mitologia de forma lúdica i amb il·lustracions divertides.

‘Des de 1880’

Pietro Gottuso, 2020

Un àlbum sense paraules que narra l’evolució d’una llibreria des del seu naixement al segle XIX fins a una actualitat amb conseqüències no desitjades.

‘Amb calma’

Rachel Williams / Freya Hartas, 2020

L’àlbum ens mostra la idea que si baixem el ritme i ens parem a observar la vida, tot és ple de meravelles: una abella pol·linitzant una flor, com es banya un pardal, com creix una onada al mar, com es forma un núvol, els nenúfars, el vol d’una marieta, les fulles d’un arbre… 

‘Atlas de las islas imaginarias’

Diversos autors, 2020

Obra mestra editada per Huw Lewis Jones que és un cant a la fantasia topogràfica més lliure. Convida 68 artistes internacionals a imaginar, crear i dibuixar una illa amb multitud de detalls.